Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

ILEGITIM

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ILEGITIM Share ILEGITIM


O premieră a Teatrului Maghiar

Teatru și realitate virtuală pe acceeași scenă? Da, chiar la Teatrul Maghiar! Piesa Ilegitim, care-și va avea premiera la 17 februarie în Sala Studio promite o experiență unică, a la Adrian Sitaru care deschide seria regizorilor de film care vor monta spectacole pe scena teatrului.
Ilegitim spune o poveste unei familii atipice în teorie, dar destul de comună în realitate: o familie fără prezență maternă, ce se confruntă zi de zi cu propriile prejudecăți. Imaginea de ansamblu creată de piesă este dureros de înrădăcinată în realitatea multora, fapt dovedit în special de pasajele în care personajele se confruntă cu propriile ignoranțe: „Trăim cu niște ochelari invizibili pe ochi, ochelari de cal sau colorați, vedem doar ceea ce ne dorim și ne convine să vedem, doar ceea ce am învățat să vedem. Ne învârtim în cerc, repetitiv, și trăim realități paralele în mințile noastre. Avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra? Poate că iubirea necondiționată este piesa lipsă, așa cum, probabil, și lipsa mamei se resimte în această familie.” spune regizorul.
Producția a fost deja înregistrată cu ajutorul unui obiectiv „fisheye” iar publicul va sta față în față cu două reprezentații ce se vor desfășura simultan: cea scenică și cea văzută prin ochelarii VR. Spectatorul, în final, va decide cum va experimenta piesa – prin ochelarii care augmentează realitatea, sau prin jocul actorilor de pe scenă. Rezultatul? Îl descoperim împreună chiar pe scena Teatrului Maghiar!

din 17 februarie
Teatrul Maghiar de Stat
www.huntheater.ro 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută