Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

„De ce noi și nu Statul?” de Cornel Marian Hoza

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „De ce noi și nu Statul?” de Cornel Marian Hoza Share „De ce noi și nu Statul?” de Cornel Marian Hoza


Întrebarea asta îmi este frecvent adresată de câțiva ani încoace…
Răspunsul la întrebarea „de ce nu face statul”, sincer, nu îl am și cred că, din păcate, am ajuns cu toții în punctul în care, nu mai așteptăm să facă..
Cine suntem Noi?!
Noi reprezentăm societatea civilă, ONG-urile, oameni care sunt sătui de zecile de cereri și adrese, și totusi, de mult prea puține fapte.
De ce să facem Noi?!
În primul rând pentru că vorbim de țara și drepturile noastre, pentru că vorbim de sănătatea și educația noastră, pentru că vorbim de datoria pe care o avem noi, față de generațiile ce vin din spatele nostru și pentru că există o vorbă din bătrâni: „Nu îți bagă nimeni prune-n straiță”. Pentru că, dacă vom continua să așteptăm să facă alții, vom ajunge în punctul în care nu face nimeni, nimic!
Momentul în care înțelegi că TU, începând din acest moment, poți să faci diferența, este momentul în care lucrurile încep să se schimbe. Momentul în care îți dai seama, că dacă gândim, dar și acționăm, toți, în felul ăsta, devenim o forță! O forță care poate schimba un sistem, o forță care poate muta inclusiv munții și, cel mai important, o forță care luptă pentru tot ceea ce e frumos și necesar în viața noastră, ca societate.
Închei această relatare cu un citat, care pe mine, personal, mă ambiționează de fiecare dată când îl citesc: „be the change you wish to see in the world”.
Big up!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută