Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

”2017/2018” de Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”2017/2018” de Adela Dinu Share ”2017/2018” de Adela Dinu


2017

Știu că timpul cuantificabil e o invenție a omului, un instrument care ne simplifică și ne uniformizează existențele. Cu toate astea, nu pot să nu mă gândesc la anul care se încheie cu o ușoară strângere de inimă. Anul 2017 va rămâne în conștiința românilor ca un an hipertensiv și hiperpolitizat, un an al obscenității publice, un an al morții ultimului rege, dar și un an al solidarizării multor români în jurul unor crezuri comune, luminoase. Anul 2017 va rămâne anul în care românii încep să descifreze haloul de mister care a înconjurat revoluția din ’89. Revoluția confiscată. Revoluția-diversiune. Schimbul de cadre. Transferul de putere. Iluzia libertății și a democrației.

2018

Sunt optimistă. Vreau să cred că trezirea din somnul rațiunii este un proces ireversibil. Românii încep să se trezească. Ce-mi doresc pentru noul an? Îmi doresc mai mulți români educați, care nu mai pot fi atât de ușor manipulați. Îmi doresc mai multă conștiință și mai multă rușine în spațiul public. Îmi doresc politicieni mai umili, mai modești, mai conștienți de caracterul temporar al locului pe care îl ocupă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută