Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premieră: Elixirul Dragostei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră: Elixirul Dragostei Share Premieră: Elixirul Dragostei


Gaetano Donizetti a scris Elixirul Dragostei la fel cum majoritatea studenților își scriu lucrările de licențe: un pic pe fugă, în vreo șase săptămâni. A fost una din cele mai jucate opere în Italia între 1838 și 1848 și rămâne și azi o capodoperă pe scena operei.
Nemorino, un țăran sărac, e îndrăgostit de Adina, dar tot ce-i oferă ea e indiferența. Într-o zi Nemorino o aude pe Adina cum citește angajaților săi din Tristan și Isolda și devine convins că o poțiune magică îi poate aduce iubirea fetei. Evident, în acțiune este introdus și un rival, sergentul Belcore care începe să o curteze pe Adina în fața tuturor, spre disperarea lui Nemorino – deși nici el, nici ceilalți locuitori nu știu că Adina, de fapt, nu e prea încântată de atenția primită de la sergent. Totuși, Nemorino își face curaj și-i spune Adinei exact ce simte, dar nici el nu se putea aștepta la răspunsul dat: ea nu-l iubește, nu poate iubi pe nimeni și preferă să aibă în fiecare zi un alt amant. Dar Nemurino nu dă înapoi și jură că într-o zi îi va câștiga iubirea. Cum? Cu o poțiune făcută de doctorul Dulcamara pentru a lecui orice care, în realitate, e doar un vis prost. Dar Nemorino nu știe asta.
Cum se termină povestea celor doi? Aflăm pe scena Operei Naționale Române din Cluj pe 10 februarie, într-un nou spectacol realizat în parteneriat cu renumitul Teatru Csokonai Színház din Debrecen, Ungaria.

10 februarie
Opera Națională Cluj-Napoca
www.facebook.com/operacluj 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.