Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Mangiare bene, stare bene: Da Pino” de Alexandra Crăciun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Mangiare bene, stare bene: Da Pino” de Alexandra Crăciun Share „Mangiare bene, stare bene: Da Pino” de Alexandra Crăciun


Nota bene: E greu să recomanzi restaurante altfel decât cu subiectivitate. De exemplu, recent am tras concluzia că-mi plac restaurantele mici, ușor înghesuite, cu o atmosferă caldă și deloc sofisticată. Pe mine nu mă deranjează să împart masa cu străini sau să aud din când în când câte-o frază din conversația celui de la masa alăturată (sau el pe a mea). Dar am prieteni cărora le displace complet treaba asta și-mi zic că-i duc în locuri care le invadează spațiul personal, deci să nu vă luați 100% după recomandările mele.
Locul despre care vă vorbesc astăzi e exact așa: foarte puține mese, mic, aglomerat, înghesuit, cu ospătari care se lovesc de tine când trec, cu ușa care se deschide și răcește întreaga încăpere. Mie-mi plac de mor toate lucrurile astea, dar cred că îmi plac așa de mult pentru că vin la pachet cu o grămadă de alte lucruri: o mâncare absolut delicioasă, un personal incredibil de amabil (și care după o vreme îți învață preferințele și-ți face viața mai ușoară atunci când comanzi), o ambianță nu prea sofisticată și o muzică foarte plăcută.
Vorbesc despre Da Pino. Locul în care găsesc cele mai bune paste, cea mai bună lasagna și categoric cel mai bun mic dejun din Cluj. Și când fac afirmațiile astea știu că mulți dintre voi o să-mi săriți în cap. N-aveți decât să mergeți să încercați, pentru că, din punctul meu de vedere, Da Pino e clar locul în care aș mânca în fiecare zi, din două motive: personalul și calitatea mâncării.
Au două restaurante, dar eu am mâncat doar cel de pe Universității, deci despre el vorbesc. Merită să le treceți pragul pentru tot ce înseamnă partea de paste (făcute în casă, cu ingrediente pe care le și puteți cumpăra din vitrină), pentru micul dejun care le poartă numele (care-i preferatul meu din Cluj!) și pentru un tiramisu absolut delicios. Nu-i cea mai ieftină variantă (ar zice unii), dar având în vedere ingredientele și serviciile, eu aș completa că prețurile reflectă calitatea primită.
Să-mi scrieți și să-mi spuneți cum a fost: hello@alexandracraciun.ro 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.