Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Tibi Pop: „Să lucrezi în evenimente e un mod de viață. Puțin timp liber, creativitate în găsirea de soluții, muncă sub presiune…”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Tibi Pop: „Să lucrezi în evenimente e un mod de viață. Puțin timp liber, creativitate în găsirea de soluții, muncă sub presiune…” Share Interviu cu Tibi Pop: „Să lucrezi în evenimente e un mod de viață. Puțin timp liber, creativitate în găsirea de soluții, muncă sub presiune…”


UNTOLD, Miortimic, Electric Castle, Jazz in the Park, Winter Tour – dacă aceste cuvinte îți zic ceva de bine, atunci sigur vei dori să-l cunoști pe Tibi Pop. El trăiește evenimente și mereu suprinde publicul cu ceva nou!

Ce-ar fi Clujul fără evenimentele lui de marcă din ultimii 10 ani? Tibi Pop este unul din oamenii datorită căruia a crescut industria de evenimente din Cluj. Omul din umbră, care a făcut ca lucrurile să se întâmple la evenimente precum TIFF, Electric Castle, UNTOLD, Neversea, Jazz in The Park, Mioritmic, Delahoya, Comedy Cluj, ZAIN, Festivalul de film Lună Plină, Big Picnic sau Winter Tour.

1. Ce inseamnă festivaluri și evenimente pentru tine? Povestește-ne despre experiența ta de festival, cu ce diferă de cea a publicului larg?
Ce întrebare complicată! Să lucrezi în evenimente e un mod de viață. Puțin timp liber, creativitate în găsirea de soluții, muncă sub presiune (timp, bugete, colaboratori), relații cu oameni diferiți, de la gunoieri la oficialități. Practic include și un job de PR. Oricum experința mea de festival începe cu mult timp înainte de startul evenimentului, cu vreo 3 săptămâni sau 3 luni înainte, depinde de complexitatea lui, și presupune să ai și o echipă pe care să te bazezi. Cu ce diferă evenimentul pentru mine față de cum îl simte publicul? Păi, în timp ce participantul vine să vadă un film, să asculte un artist sau să să bea ceva, treaba mea e să mă asigur că tehnic și logistic o poate face în siguranță și că are toate condițiile să se bucure de eveniment și de experiențele create acolo, fără probleme. Asta înseamnă setarea tuturor detaliilor de apă&canalizare, security&perimetru, acces, electricitate specială și suport pentru alte departamente.

2. Dintre toate evenimentele produse, care sunt preferatele tale? De ce?
TIFF-ul pentru a fost primul care a deschis uși și minți în Cluj. Restul îmi plac în funcție de specificul lor. Neversea pentru atmosfera de la mare și provocările date de proiect, Jazz in the Park pentru atmosfera de familie și prieteni pe care o emană. Untold pentru complexitate. Și Winter Tour pentru că e pe pârtii iar eu la bază sunt și monitor de schi.

3. Față de acum 10 ani Clujul s-a dezvoltat foarte mult în materie de evenimente, în special mărimea și complexitatea lor. Asta ne face să credem că în echipa ta există o armată de oameni?
Da, în fiecare proiect implic mulți oameni. Ei se rotesc în funcție de abilitățile lor, necesarul proiectului, dar și de dorința lor. Mulți dintre ei învață și cresc, preiau sarcini mai mari și-mi devin ajutoare de nădejde. O altă parte văd munca în evenimente ca pe joburi de vară & fun. Sunt și oameni care își dau seama că nu sunt făcuți pentru stilul ăsta de viață și se reprofilează. Oricum, cred că la final de sezon de evenimente ajungem la un total de 200 de oameni în echipă.

4. Povestește-ne despre Winter Tour.
Despre Winter Tour ar fi de spus că s-a născut acum 5 ani din dorința de a petrece timp cu prietenii la schi, dar între timp a crescut și a devenit un business în toată regula.
Practic, e o caravana-festival de schi și distracție. În fiecare weekend ajungem pe altă pârtie în România cu o mulțime de competiții, jocuri și premii, DJ& MC să fie asigurată „gălăgia” și un set-up de apres-ski pentru drinks, distracție și relaxare. Evenimentul crește organic an de an, creștere care mă bucură, dar în același timp e problematică, pentru că avem anumite limitări logistice pe pârtii. Una din ele ar fi lipsa de semnal la telefonia mobilă. Deși în mod normal, personal, apreciez câteva zile de liniște, dar pentru Winter Tour, acestă lipsă a semnalului e un mare minus. Marea provocare anul acesta e să ducem noi semnalul pe pârtii.
În calendarul caravanei Winter Tour apare și o ieșire la schi în Italia, timp de o săptămână, între 10-17 martie. Aici ducem cu noi câte un câștigător de pe fiecare pârtie pe care am ajuns în România. Pot să spun că acesta e un eveniment în care muncim mai puțin, e mai mult pentru ski, petrecut timp cu prietenii. Oricum pe www.wintertour.ro se găsesc detalii și se pot achiziționa bilete, pentru doritori.

5. Care crezi ca e direcția în care merge industria de evenimente?
Cred că evenimentele merg mână în mână cu economia. Piața a crescut foarte mult datorită creșterii economice din ultimii ani, implicit putere de cumpărare și concedii petrecute mai mult pe afară. Am importat idei care s-au potrivit să fie implemetate și la noi. Un alt factor important a fost faptul că publicul s-a lăsat educat, a crescut în ultimii ani, a ales să cheltuie bani în evenimente. Totuși cred ca o să existe o scădere a participării pe segmentul acesta, peste un an, doi. Sper că greșesc. 

6. Și în caz că nu greșești, dacă n-o să mai faci evenimente, ce o să faci?
Nu cred că vor dispărea cu totul, va fi doar un declin. Totuși, n-o să mă reprofilez în corporate, nu e stilul meu. Probabil îmi voi lua un-an doi sabatici și voi vizita cealaltă jumătate de lume pe care încă n-am văzut-o.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.