Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Diana Ribana

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Diana Ribana Share Chestionar de #Sibiu – Diana Ribana


 

Diana e fashion designer și artist plastic în cadrul Teatrului pentru copii şi tineret Gong din Sibiu. De aproximativ 5 ani se joacă şi râde cu carte de muncă. Locul pe care îl vizita în copilărie a devenit locul ei de muncă. ”De 33 de ani boemă în cel mai frumos oraş al României, Sibiu!”

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că este un oraş romantic şi linistit, pentru că te poţi plimba în voie printre case colorate. Sibiul îţi dă o stare de vacanţă, fiecare anotimp în acest oraş e ca o nouă călătorie. Sunt tare mândră că locuiesc în Sibiu, ritmul în care se desfăşoară viaţa este perfect pentru mine, nu m-aş vedea într-un loc mai agitat.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Pasajul Scărilor care face legătura între Oraşul de Sus şi Orasul de Jos, piaţetele – Piaţa Aurarilor, la răscruce de drumuri şi Piata Huet, una dintre cele mai pitoreşti zone ale Centrului Istoric. Sibiul merită inclus pe lista de „must” a fiecărui turist care ajunge în ţara noastră.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Arhiva de ceai si cafea, un loc foarte cald unde poţi să te relaxezi la o cafea, în tăcere.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Când spui Sibiu, mintea îţi fuge direct la FITS (Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu), o mândrie de festival pentru oraşul noastru!

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Avem foarte multe evenimente în Sibiu, oraşul este bogat în evenimente culturale. Dar cred că mai e loc de promovare pentru Galele de Balet.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Eh, aș putea spune că oraşul se vede minunat de la mine din garsonieră, dar aş face coadă la uşă. Am cea mai frumoasă panoramă a oraşului la geamul meu. Alte locuri preferate ar mai putea fi dealul Guşteriţei sau terasa vieneză de la Cafe Wien, pentru apusurile minunate.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Visez la Casa Calfelor, am avut ocazia de a vizita această casă şi tare mi-ar plăcea să o am.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Din păcate trebuie să vă dezamagesc, stau prost la acest capitol. Îmi place să gătesc, extrem de rar trec pragul restaurantelor şi a pub-urilor. Sunt o clasică, dar aş putea recomanda câteva localuri drăguţe: She’s green, Cafe Wien, Hug the mug.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU În fiecare zi mă simt turistă, în fiecare zi îmi schimb traseul către job sau casă, îmi place să îmi pun căştile, să ascult muzică şi să mă rătăcesc prin oraş. Sibiul este mereu surprinzător!

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Zâmbesc des, dar ultima dată am zâmbit de durere când am făcut un flik flack pe pardoseală chiar în faţa copiilor ce au venit la Atelierul de creat poveşti ce îl coordonez.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Originalitatea oraşului.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Pistele pentru biciclete. Ar fi bune şi mai multe parcuri verzi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.