Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place vs. Ce nu ne place la samsarii de mașini din Sibiu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place vs. Ce nu ne place la samsarii de mașini din Sibiu! Share Ce ne place vs. Ce nu ne place la samsarii de mașini din Sibiu!


Ce ne place

Ne place că samsarii de mașini din Sibiu, pe care îi găsim cu preponderență în Târgul Obor, dar și în cotloanele internetului, ascunși pe site-urile de vânzări auto, sunt multe mai stilați decât cei din București. ”Ai noștri” te mint în față începând cu ”No” și își laudă produsul cu ”fain”, spre deosebire de regățenii care folosesc ”Pă” și ”Frățică”.

Ne place că samsarii din Sibiu luptă să doboare cutumele legate de lentoarea în gândire și mișcare a ardelenilor în general și atunci când intri în contact cu ei îți vorbesc cât pot de repede. ”Săptămâna trecută am adus-o, să moară mama, e ca nouă, are 120.000, ținută în garaj de băbuță de lângă Dortmund, trăsni-o-ar…”.

Ne place că în Sibiu comercianții de mașini nu dau kilometrajul înapoi, nu cosmetizează mașina pe ascuns pentru a-i umfla prețul și nici nu te mint atunci când pui întrebări. Ei ”se adaptează la cerințele pieței” – că nimeni nu vrea o mașină cu sute de mii de km la bord, și oferă ”prețul corect” – doar o mie de euro adaos.

Ne place că samsarii de mașini din Sibiu nu pun pe piața hârburi reparate prin spatele blocului de un văr de-al doilea care se pricepe la bujii, ci numai mașini cu istoric service complet și detaliat. De cele mai multe ori inventat, pierdut, sau fabricat. Iar dacă lipsește, întotdeauna ”știu ei pe unul în Turnișor care are tester”.

Nu în ultimul rând ne place că samsarii de mașini din Sibiu nu dau niciodată țepe. Gradul de satisfacție al clienților care pleacă de la ei tinde spre sută la sută, spre deosebire de omologii lor regățeni, olteni, ori moldoveni, care ți-ar spune orice pentru a-ți lua banii, după care te descurci, să fii sănătos cu mașina ta cu tot!

 

Ce nu ne place

Nu ne place că samsarii de mașini din Sibiu, de cele mai multe ori, se prezintă la întâlnirile cu clienții îmbrăcați la costum, cu pantofii făcuți, cu unghiile tăiate și proaspăt tunși. O fac intenționat ca să te simți prost că ai mers în blugi și hanorac. Ce ați văzut pe internet, adică oameni cu ceafa lată, treninguri Adidas și lanțuri de aut sunt clișee sudice.

Nu ne place că dacă vrei să cumperi o mașină în Sibiu și intri pe un anunț pe internet sunt mai mari șansele să mori virgin decât să nimerești o mașină care nu este vândută de un samsar. Deschizi pagina de anunțuri, bifezi la nimereală niște opțiuni, te duci direct la pagina 23, anunțul cu numărul șapte și ală e sută la sută samsar.

Nu ne place samsarii din Sibiu încep să se dezvolte atât de bine încât ajung să aibă firme de samsari auto. Obiectul activității e același, aduc mașini la mâna a doua, treia, patra din afară și la vând să facă un ban în plus. Firmele specializate pe mașini rulate sunt cei mai mari samsari, că o fac organizat și au parcuri auto, nu mărunțișuri.

Nu ne place că samsarii din zona Sibiului nu mai aduc mașini pentru popor. Adică din acelea normale, care poate n-au toate dotările pe ele, ori nu le merge un buton. Nici gând! În Sibiu toate mașinile sunt ”full”. Full, tată, piele, navi, tot ce-ți dorești! Doar n-ai fi atât de sărac încât să nu-ți permiți una cu încălzire în scaune…

Nu în ultimul rând, nu ne place că samsarii sunt exagerat de politicoși la telefon. ”Ce probleme are masina? Are pete de rugina, a fost lovita, bate, articulația se aude, troncăne ceva pe dedesubt, dă cu fum, motorul merge bine, consuma ulei?”. ”Fra, e beton! Nu găsești alta așa faină! Nu ai ce să shcimbi la ea! O vând de prost!”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.