Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

TEATRU | În premieră în România, Vârstele Lunii, de Sam Shepard, în regia lui Toma Dănilă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii TEATRU | În premieră în România, Vârstele Lunii, de Sam Shepard, în regia lui Toma Dănilă Share TEATRU | În premieră în România, Vârstele Lunii, de Sam Shepard, în regia lui Toma Dănilă


Una dintre ultimele piese ale lui Sam Shepard (1943-2017), câștigător al premiului Pulitzer și unul dintre cei mai mari dramaturgi americani contemporani, Vârstele Lunii este tradusă și montată pentru prima oară în România, în regia lui Toma Dănilă, avându-i în distribuție pe Gelu Nițu și Constantin Cojocaru.

Premiera de la Unteatru (Sfinții Apostoli 44) se va juca în 30 ianuarie, de la ora 20:00.

Scrisă în 2009, Vârstele Lunii a fost inițial pusă în scenă la Peacock Theater, din Dublin, Irlanda, cu renumiții actori Stephen Fry și Sean McGinley, apoi, în 2010, la New York, cu aceeași distribuție.

„Nu ne putem înțelege cu adevărat decât dacă ne uităm în urma noastră. Nu putem deveni mai buni decât dacă privim la cei care au trecut, înainte de noi, prin aceleași sentimente sau trăiri pe care, acum, ni le revendicăm ca fiind Big Bang-ul universului nostru.

Nu suntem primii și nici ultimii.

4 mii de milioane 600 de ani, atât are Luna.

Vârsta biologică poate însemna și înțelepciunea acceptării cu bucurie a trecerii timpului“.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută