Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

În numele lui Gucci | Corina Giurgia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În numele lui Gucci | Corina Giurgia Share În numele lui Gucci | Corina Giurgia


Ne plac poveștile despre marile branduri, despre marile personalități care au lăsat o amprentă asupra lumii în care trăim. Cu siguranță recunoașteți semnul Gucci, cel care, în special, este admirat pe gențile și poșetele create de această casă de modă. Există una care a devenit iconică pentru Gucci – cea cu mâner din bambus. Ideea e că ne place să știm ce-a fost în spatele unor astfel de creații care au sucit mințile femeilor din lumea întreagă. A apărut o carte despre Gucci, despre felul în care s-a dezvoltat ca industrie, brand sau etalon al calității în modă.

„În numele lui Gucci” este o carte care ne vorbește despre un imperiu al modei, despre cel care i-a stat în față, despre cel care l-a preluat de la tatăl său și l-a făcut cunoscut în toată lumea. Volumul este scris de fiica nelegitimă a lui Aldo Gucci, Patricia Gucci, care a devenit ambasador al brandului Gucci, după ce, în 1982, fusese numită în Consiliul Director al Casei Gucci. Povestea a durat până în 1987, când compania a fost cumpărată de Investcorp. Acum, Patricia Gucci trăiește în Elveția și are trei fiice. A participat la evenimentele de lansare a cărții, iar videoclipurile pe care le puteți găsi pe internet sunt și ele de-a dreptul savuroase. Ca și în cazul cărții, Patricia Gucci povestește despre copilărie, despre mama și tata, despre cum era „Papa” și despre relația lor neobișnuită.

Cartea mă inspiră, pentru că oferă și povestiri aproape terapeutice, extrase tocmai din cele mai tensionate momente legate de tatăl Gucci, atât de cunoscut și atât de puternic, dar cu o fiică ilegitimă, lucru care provova discuții și bârfe. Maestrul Gucci, așa cum a fost numit în perioada în care străbătea planeta în lung și-n lat, este „redesenat” în termeni foarte umani de către Patricia Gucci, iar cartea cu siguranță îi va lăsa emoționați pe cei care sunt îndrăgostiți de modă, de Italia, de Florența sau de brand.

Ca toate cărțile marca Baroque Books and Arts, volumul arată foarte bine, cu o copertă demnă de Gucci. Traducerea din engleză este realizată de Loredana Bucuroaia, iar cartea se găsește în librării sau on-line cu prețul de 44,90 lei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.