Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

24 Ianuarie la Iași

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 24 Ianuarie la Iași Share 24 Ianuarie la Iași


Astăzi, de la ora 13:00, la Muzeul Unirii va avea loc un concert susţinut de ansamblul de viori „Prietenia“, condus de prof. Paul Şerban, de la Palatul Copiilor, urmând ca de la ora 14:30 să aibă loc vernisajul expoziţiei „De la Unirea Principatelor la Marea Unire – parcurs istoric şi cultural“, expoziţie al cărei curator este Alexandra Brutaru de la Asociaţia DAR. Evenimentele de la Muzeul Unirii vor continua cu un moment artistic susţinut de Corul bărbătesc „Flori de Măr“ de la Râşca, Suceava, urmând ca de la ora 15:30 să aibă loc prezentarea mapei cu conţinut filatelic dedicat, realizate de Poşta Română în colaborare cu Asociaţia CRIS. De la ora 15:45 va avea loc prezentarea albumului „Basarabia în Actul Marii Uniri de la 1918“, evenimentul fiind prezentat de acad. Alexandru Zub, iar în cadrul Simpozionului Naţional „Omagiu Făuritorilor Unirii“, care are tema „Unirile românilor de la Al.I. Cuza la Ferdinand I“ vor conferenţia Cătălin Turliuc, Aurica Ichim, Liviu Brătescu, Andi Mihalache şi Sorin Iftimi.

De asemenea, astăzi Palatul Culturii şi Palatul de la Ruginoasa vor fi deschise publicului între orele 10:00 şi 17:00, intrarea fiind liberă.

La Casa de Cultură din Parcul Copou va avea loc evenimentul „Hai să dăm mână cu mână!“, organizat împreună cu Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“ Iaşi. Manifestările vor începe de la ora 17:00, iar publicul va putea asista la un spectacol de muzică populară şi dans. În cadrul spectacolului vor evolua membrii Ansamblului „Flori de Primăvară“.

Şi Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) marcheză, de asemenea, aniversarea Micii Uniri. Instituţia culturală a organizat o expoziţie aniversară şi a stabilit un program special de vizitare. Astfel, la Muzeul „Vasile Pogor“, publicul va putea vizita expoziţia „24 Ianuarie 1859: Mica Unire“, ce se axează pe receptarea lui Alexandru Ioan Cuza în acea perioadă, fiind expuse portrete, pagini din presa vremii, dar şi o serie de obiecte de patrimoniu. Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul acestei luni.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută