Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Milițianul, Dacia 1300, portretul lui Ceaușescu și alte citate ale epocii comuniste, în trailerul oficial al poveștii celui mai mare spărgător de bănci român fugit în Ungaria, „Banditul Whisky”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Milițianul, Dacia 1300, portretul lui Ceaușescu și alte citate ale epocii comuniste, în trailerul oficial al poveștii celui mai mare spărgător de bănci român fugit în Ungaria, „Banditul Whisky” Share Milițianul, Dacia 1300, portretul lui Ceaușescu și alte citate ale epocii comuniste, în trailerul oficial al poveștii celui mai mare spărgător de bănci român fugit în Ungaria, „Banditul Whisky”


În regia lui Nimród Antal (Predators), producția are premiera în România pe 26 ianuarie

Astăzi au fost lansate oficial în România trailerul și afișul filmului „Banditul Whisky”/”The Whisky Bandit”/” A Viszkis”.

Biografie

Attila Ambrus a crescut în Transilvania în anii 1980 și a evadat, ilegal, în Ungaria, călătorind sub un tren de marfă. A devenit portar pentru echipa de hochei din Budapesta. Încercând să obțină un permis de muncă, merge la un oficial corupt care îl ajută trăgând niște sfori, dar în cele din urmă ajunge să jefuiască bănci evitând cu orice preț vărsarea de sânge. „Banditul gentleman” a fost comparat adesea în Ungaria cu Sándor Rózsa, Robin Hood-ul local, iar în România cu haiduci precum Iancu Jianu, Baba Novac sau Andrii Popa. Celebritatea sa a depășit granițele când a evadat din închisoare. Întreaga țară ținea cu el: în sfârșit cineva care a reușit să facă de râs autoritățile.

Distributie, regie

Attila Ambrus este jucat de către debutantul Bence Szalay; iubita acestuia, Kata, e jucată de Piroska Moga (cunoscută pentru rolul din Strangled, regia Arpad Sopsits) iar detectivul care anchetează cazul este jucat de Zoltan Schneider, cunoscut publicului român pentru rolul din producția premiată cu Ursul de Aur în 2017 „On Body and Soul”.

Regizorul născut în Los Angeles de origine maghiară Nimród Antal a devenit în 2003 un star, odată cu filmul său Kontroll, continuând cu mai multe producții de Hollywood, printre care și Predators (2010). Banditul Whisky este primul său film maghiar după 14 ani. Banditul Whisky a avut proiecții speciale la Festivalul de Film de la Varșovia și la Chicago International Film Festival.

Box office

Filmul s-a lansat pe 23 noiembrie 2017 în Ungaria, unde a fost un hit de box office, aducând în primul weekend peste 65.000 de spectatori în cinematografe și surclasând blockbuster-ul american Justice League, lansat cu o săptămână înainte. Până pe 15 ianuarie 2018, aproximativ 300.000 de spectatori au văzut filmul în Ungaria. Costurile de producție ale “The Whiskey Bandit” s-au ridicat la 4 milioane de dolari.

Filmul, cu ratingul „Nerecomandat copiilor sub 15 ani”, va fi distribuit de Taylor Projects în rețeaua Cinema City, din 26 ianuarie.

Orașele unde la premiere o să fie prezent și Attila Ambrus:

Odorheiu Secuiesc: ian.23, ora 16:30 și 20:30, loc Cinema Odorhei

Ciceu: ian.25, ora 16:30 și 20:30, loc Casa de Cultură Ciceu

Târgu Secuiesc: ian.26, ora 16:30 și 20:30, loc Vigadó

Sfântu Gheorghe: ian.27, ora 16:30 și 20:30, loc Cinema Arta

Gheorgheni:ian. 28, ora 15:00 și 19:00, loc sala de teatru al Casei de Cultură

Cristuru Secuiesc: ian. 29, ora 16:30 și 20:30, loc Casa de Cultură

Târgu Mureș: ian.30, ora 16:30 și 20:30, loc Palatul Culturii

Pagina Facebook a filmului

Milițianul, Dacia 1300, portretul lui Ceaușescu și alte citate ale epocii comuniste, în trailerul oficial al poveștii celui mai mare spărgător de bănci român fugit în Ungaria, „Banditul Whisky”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută