Plin de ingrediente excelente pentru corpul nostru, acest power bar, este alternativa perfectă la un mic dejun. Îl puteţi pregăti duminică seara şi următoarele 4 zile nu veţi mai avea scuza prea des repetată până acum –„nu am timp sa mănânc!”.
INGREDIENTE:
- 175 gr ovăz
- 1 lingură de miere
- 1 portocală
- 1/2 linguriţa de ghimbir
- 50 grame amestec seminţe (floarea soarelui, in,dovleac, susan etc.)
- 100 gr amestec nuci (alune, nuci, nuci pecan, kaju, fistic, migdale, etc.)
- 100 gr amestec fructe uscate (prune, merişoare, goji, stafide, caise, smochine, curmale, etc.)
- 1/2 linguriţa de turmeric (optional* pentru culoare)
- 2 banane coapte
- 200 ml apă
- 15 gr tărâţe de ovaz
MOD DE PREPARARE:
Preîncălzim cuptorul la 190° C. Mărunţim nucile, seminţele, fructele uscate, coaja de portocală si condimentele cu ajutorul unui robot de bucătărie şi le aşezăm la o parte. Curăţăm portocala, extragem doar fileuri din pulpa fructului (fără părţile albe) şi mixăm totul cu bananele in robotul de bucătărie. După ce obţinem o masă omogenă, adăugăm o lingură generoasă de miere şi apă, cât să ajungem la 500 ml de mix in vas (ca. 150 – 200 ml apă). Adăugam totul intr-un vas incăpător şi punem la foc mediu până dă în clocot. Odată ce a dat in clocot, adăugăm ovăzul, tărâţele de ovăz şi mixul de nuci.
Amestecăm încet şi continuu, până ovăzul începe să se îngroaşe.
Transferăm totul intr-o tavă (noi am folosit o tavă 25×25 cm) tapetată cu hârtie de copt şi întindem amestecul uniform cu ajutorul unei spatule. Totul va sta la cuptor ca. 45-50 min.
Scoateţi tava de la cuptor, lăsaţi conţinutul să se răcească puţin, transferaţi apoi, cu hârtie de copt cu tot, pe un grilaj să se răcească complet. Tăiaţi felii uniforme (ca. 5 x 12 cm). Batoanele de ovăz se pot ţine la frigider până la 4-5 zile.
Vă dorim poftă bună!
www.aventuriculinarein2.ro