Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu! Share Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu!


SOUAD

“ARSĂ DE VIE”

POLIROM, 2017

Arsă de vie nu e literatură, poate doar la un nivel brut, neșlefuit. E o relatare frisonantă despre o lume care nu e departe de noi, o lume pe care o ignorăm. Cisiordania, Iordania, Irak, Iran, Pakistan- sunt doar câteva țări în care încă se practică abominabilele crime de onoare. Despre o astfel de crimă vorbește Souad (la propriu-cartea este dictată). Souad încalcă regulile nescrise ale comunității și devine sharmuta. Un consiliu de familie îi hotărăște soarta. Cu acordul părinților, Souad este arsă de vie.

 

ALAIN DE BOTTON

“RELIGIA PENTRU ATEI”

VELLANT, 2013

Religia pentru atei a eseistului  britanic Alain de Botton pornește de la un diagnostic lucid aplicat lumii contemporane: absența solidarității și spiritul extrem de anemic al apartenenței la o comunitate. Pentru aceste boli ale modernității și pentru multe altele, soluția e la îndemână. Religiile oferă consolare, sentimentul solidarității interumane, paliative pentru teama de singurătate și moarte. Religia pentru atei ne revelează, celor care uităm, beneficiile incontestabile ale unor credințe comune.

 

MICHEL FABER

“SUB PIELE”

HUMANITAS, 2005

“Sub piele” este un roman despre empatie și despre absența acesteia (de fapt despre prezența ei condiționată) în societatea umană  contemporană. Cartea lui Michel Faber este o critică acidă (și indirectă) la adresa exploatării bestiale, la scară industrială, a animalelor. Raporturile sunt inversate: oamenii devin specia vânată fără milă de către misterioase ființe superioare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută