Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premieră pe „zero lei” la Teatrul Maghiar!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră pe „zero lei” la Teatrul Maghiar! Share Premieră pe „zero lei” la Teatrul Maghiar!


Teatrul Maghiar de Stat Cluj îți arată că lucrurile mișto se pot face și pe bani puțini. Spectacolul „Un roman cu contrabas”, o creație liberă după nuvela lui Cehov și regizată de Paco Alfonsin s-a pus în scenă fără aproape niciun fel de buget.
Opera de bază prezintă poveste ușor bizară și nefericită a unei întâlniri dintre prințesa Bibulova și contrabasistul Pitsikatoff. Piesa folosește muzica și dansul ca modalități de expresie esențiale acțiunii și pictează un tablou despre căutarea de sens și a persoanei potrivite. „În povestirea lui Cehov – la fel ca în spectacolul nostru – există mai multe interpretări posibile ale sfârșitului. Toate acestea devin într-un fel sau altul noi începuturi pentru personaje. Calderón spunea că viața este un vis. La Cehov, în schimb, realitatea este atât de puternică încât pare un vis. Acest punct de întâlnire dintre vis și realitate mă interesează și în teatru – aici se naște poezia.” spune Paco Alfonsin, regizorul operei care și-a imaginat un cadrul teatralo-muzical încă de la început.
Piesa a avut premiera pe 13 ianuarie dar publicul încă o poate descoperi. Noua reprezentație este programată abia pe 14 februarie însă, deși poate că avem puțin de așteptat, ar fi cazul să ne program o vizită la teatru și să o descoperim.

14 februarie
Teatrul Maghiar de Stat Cluj
www.huntheater.ro 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută