Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Otello

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Otello Share Otello


Povestea libretului îi aparține lui Shakespeare, ce îl are în centru pe Otello, surprins în momentele în care gelozia îi scapă de sub control, atunci când crede că Desdemona, iubirea sa, l-a dezamăgit. Începe, așadar, un conflict zguduitor, ce duce iubirea „la limita dintre divin și infern, conducând la un final tragic și nedrept. În mod neobișnuit, simbolul acestei tragedii, încredințat să poarte firul narativ, nu este un obiect care să sugereze gravitate, dramatism, ci ia forma unei simple batiste; faptul că un obiect aparent neînsemnat are o greutate decisivă în lucrare pledează în favoarea sensibilității minților geloase și a micilor incidente care, hiperbolizate la nivel psihologic, se preschimbă în „dovezi” ale dragostei sau ale trădării.”
Ca operă, Otello a prins contur pentru prima dată la Scala Din Milano, în 1887, atunci când publicul a răsplătit efortul artiștilor cu 20 de „sesiuni” de aplauze. Stilul verdian combină muzica și arta dramatică, ăugându-le și nuanțe filozofice ce au ca scop deschiderea unui dialog cu publicul. Pe scena din Cluj revine pe 21 ianuarie.

21 ianuarie
Opera Națională Română
www.operacluj.ro 

" "

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută