Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

12 oameni furioși

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 12 oameni furioși Share 12 oameni furioși


12 bărbați trebuie să hotărască soarta unui om. Cei 12 alcătuiesc juriul într-un proces de omucidere. În sistemul legal american, membrii juriului trebuie să ia o decizie unanimă: cu toții trebuie să fie de acord când anunță dacă acuzatul este vinovat sau nu. La începutul procesului, bărbații aproape au ajuns la o concluzie, doar unul dintre ei susținând nevinovăția celui acuzat, un tânăr sărac care și-ar fi omorât tatăl. Dacă cad de acord cu toții, acesta va fi pedepsit cu moartea. Cu toate acestea, pe parcursul piesei, lucrurile se schimbă.
După ce se mută în camera rezervată juriului, cei 12 oameni ajung să se cunoască mai bine. Fiecare are propria personalitate și propriul sistem de valori, iar mulți dintre ei au motive să discrimineze împotriva băiatului: rasa lui, trecutul lui, statutul său social, care pe unii îi instigă la ură. Deși aproape toți îl vor să-l declare vionvat fără să discute problema mai deloc, cel mai iluminat dintre cei 12 insistă că tânărul a fost acuzat pe nedrept și că merită măcar o deliberare corectă. Însă vor reuși bărbații, tot mai stresați, mai confuzi și mai furioși să ajungă la o decizie unanimă? Iar dacă reușesc, va fi aceasta corectă?

27 ianuarie
Teatrul Național Cluj-Napoca
www.teatrulnationalcluj.ro 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută