Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Ioan Paraschiv

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Ioan Paraschiv Share Chestionar de #Sibiu – Ioan Paraschiv


Câștigător al premiului “Cel mai bun actor” la Gala Hop – Gala tânărului actor în 2013. Selecționat în programul ,,10 pentru FILM” la TIFF 2014. Născut la Arad, Ioan s-a angajat prima oară ca actor exact în celălalt capăt al țării, la Piatra Neamț. Iar acum crede că cel mai bine e la mijloc, la Teatrul Național ”Radu Stanca”, în Sibiu.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru senzația aceea frumoasă și rară de a te simți ca într-o permanentă vacanță. Eu văd Sibiul ca pe un loc protejat față de tot zbuciumul din ziua de azi.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Eu le spun ”locuri de duminică”: Muzeul Astra, pentru sentimentul de liniște pe care îl oferă. ”Pietonala Bălcescu” e perfectă pentru o plimbare de unul singur, în doi, în trei sau în trei mii trei sute treizeci și trei, cu o oprire la una din terasele din Piață Mică. Și TNRS. Pentru o viață sănătoasă consumați minim un spectacol pe săptămână.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA O BEI În Atrium. Și dacă ai norocul să cânte și nea’ Laci la pian, e mai mult ca perfect. Hint: dacă tot e de reclamă, în fiecare luni de la ora 20, în Atrium sunt seri de teatru, oferite de colegii mei.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Cred că și dacă nu aș fi fost actor, aș fi spus fără doar și poate, FITS.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Sunt atât de multe evenimente în Sibiu, nici nu cred că au loc unde să mai pună afişele. Ce-mi vine în cap acum, ar fi serile de muzică simfonică de la Thalia, de pe parcursul vremii mai friguroase. E o sărbătoare când au spectacole în Piața Mare. De fiecare dată când reușesc să ajung nici nu sper la vreun loc liber, dar sunt tânăr și pot să stau și în picioare, preț de două ore. Am avut şansa de a vedea unele concerte la care, pur și simplu, mă aşezam pe piatra cubică, nu din cauza oboselii, ci din cauza mirajului, eu le spun ”pansamente sufleteşti”.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL S-a dus din păcate. A fost locul unde am stat înainte în chirie. Pe Şcoala de Înot, vis-a-vis de Golden Tulip, la ultimul etaj e o terasă superbă. Se vede o bună parte din împrejurimi, s-ar vedea și mai mult dacă n-ar fi acest hotel. Într-o zi am reușit să ne strângem pe terasă 28 de oameni la un chef. Se putea urca la un moment dat pe acoperişul blocului, pe o scară de lemn. Asta până la o petrecere la care s-au terminat lemnele pentru grătar (sper să nu vadă proprietarul acest interviu).

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Casa poporului. Serios vorbind, casa de pe bancnota de 10 lei, care poate fi văzută la Muzeul Astra.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Oldies, în weekend și miercuri pentru karaoke. Vintage s-a redeschis, iar la capitolul muzică, e pe gustul meu. Faust Café und Disco, unde sunt evenimente în fiecare week. Scotish, pentru iubitorii de bere și muzică rock. Geea, pentru echipa de la bar și păhărelele alea micuțe, numite shoturi. Iar la restaurante, n-am niciun prieten patron, dar majoritatea din Piața Mică sunt ”gustoase”. Iar dacă te grăbești, mergi la mama, Super-mama.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURIST ÎN SIBIU Prima zi în care am păşit în Sibiu și m-am așezat pe o bancă din Piața Mare. Era o linişte, cu totul că era plin de oameni pe stradă, să nu mai zic de porumbei. M-am întrebat cine lucrează în Sibiul ăsta, aveam impresia că toată lumea e în vacanță.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGUR PE STRADĂ Spectacolul de la ora şapte.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Sibienii.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Curajul de a risca.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.