Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Durerea în gât – metode diferite prin care se poate trata

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Durerea în gât – metode diferite prin care se poate trata Share Durerea în gât – metode diferite prin care se poate trata


Când vine vorba de răceli și boli ușoare, care apar odată cu schimbările de temperatură, există numeroase metode prin care acestea se pot combate. Unii optează pentru leacuri băbești, alții pentru metode moderne, cu efect garantat.

Pentru simpla durere de gât, extrem de sâcâitoare, există numeroase astfel de tratamente, care și-au demonstrat sau nu eficiența. În funcție de modul în care funcționează corpul fiecărei persoane în parte, e posibil ca unele dintre asceste sugestii date de mai jos să sufere mici modificări. Totuși, pentru a se asigura că fiecare în parte este informat cu aproximativ tot ce este disponibil ca formă de tratament, am creat o listă cu câteva dintre acestea. Cele recomandate de un medic specialist sau în cadrul unei farmacii însă rămân cele mai eficiente soluții, cu efecte de lungă durată.

" "

 

  1. Siropurile – îndrăgite de copii, datorită gustului plăcut

În cazul copiilor, siropurile cu diverse arome rămân cele mai la îndemână soluții. Părinții nu trebuie să depună un efort considerabil pentru a-i convinge pe cei mici să ia o linguriță de sirop. Ei din start știu că e vorba de ceva dulce, cu un gust plăcut, iar munca de convingere e aproape inexistentă.

Pe cât de ușor este de administrat un sirop de tuse, pe atât este de eficient. Un astfel de tratament durere in gat este oricând de folos, de la bebeluși până la adolescenți.

 

  1. Dropsurile, pentru adulții mereu pe fugă

Dropsurile sunt cele mai la îndemână metode de tratare a durerii în gât pentru adulții mereu pe fugă. În funcție de sfaturile pe care le oferă medicul specialist se pot recomanda diverse astfel de medicamente care să ajute la combaterea durerii în gât. În cazul infecțiilor bacteriene se recomandă dropsurile care conțin antibiotice. În schimb, când durerea în gât e cauzată de virusuri, se recomandă bomboane care să aibă printre ingrediente și un anestezic local, precum benzocaina. Datorită acestora, nu mai apare disconfortul la înghițire.

 

  1. Spray-urile, eficiente pe termen scurt

În acest caz părerile sunt de cele mai multe ori împărțite. Unii sunt de acord că ar fi eficiente, iar alții spun că acțiunea lor ar fi una temporară. Totuși, unele spray-uri pentru dureri în gât pot să trateze atât infecțiile bacteriene, cât și cele datorate virusurilor. Datorită modalității în care se aplică, acest tip de tratament protejează gâtul de iritație și uscăciune. Atât adulții cât și copiii pot să utilizeze în siguranță această modalitate de a scăpa de durerea în gât.

 

  1. Mierea, un aliat natural pentru sănătatea gâtului

Mierea este un adevărat dar al naturii. Este folosită în atât de multe tratamente, încât lista s-ar întinde pe câteva pagini întregi. De cele mai multe ori, aceasta este folosită cu regularitate de către cântăreți, pentru menținerea unei voci plăcute, fără răgușeli. Aceste beneficii pentru zona gâtului se duc chiar mai departe, ajungându-se ca mierea să fie folosită și pentru ameliorarea durerilor în gât. Fie că este pusă în ceai sau administrată sub formă de gargară (zeamă de lămâie plus apă călduță), efectele nu vor întârzia să apară.

 

  1. Multe, cât mai multe lichide

De obicei, acest îndemn apare în cazul unei răceli sau a unei gripe. Lichidele ajută organismul să funcționeze mult mai eficient decât în mod normal. Astfel, organismele patogene sunt mult mai repede eliminate din corp.

Aceeași regulă se aplică și în cazul durerilor de gât, determinate de bacterii sau virusuri. Lichidele sunt indicate chiar și în acest caz – singura condiție e să fie la temperatura camerei.

 

  1. Vitamina C, pentru mai mult decât o simplă răceală

Vitamina C e aliatul perfect pentru creșterea imunității. Consumul de alimente sau de suplimente alimentare care să conțină această substanță reduce aproximativ la jumătate riscul de apariție a răcelilor și reduce o parte din simptomatologia durerilor în gât.

 

  1. Cimbrul, un remediu de pus în ceai

Cimbrul nu este doar un condiment, ci și un leac pentru tot felul de afecțiuni. Poate ajuta la eliminarea durerilor în gât, dar și a tusei. Câteva cești de ceai aduc reale beneficii în acest sens. E de recomandat să nu se depășească cantitatea de trei cești de ceai pe zi, timp de trei săptămâni. Totodată, nu este recomandat copiilor mici și nici gravidelor.

 

Mai mult sau mai puțin cunoscute, aceste metode sunt de un real folos pentru tratarea durerilor în gât. Atât timp cât sunt utilizate în mod responsabil, cu acordul prealabil al unui medic, se dovedesc soluții eficiente pentru a trata durerile în gât. Totuși, un medicament creat special pentru tratament durere în gât oferă rezultate imediate, datorită concentrației crescute. Pentru persoanele care caută să scape de atât de deranjanta durere în gât, metodele enumerate mai sus sunt o adevărată binecuvântare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută