Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cinema Ateneu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cinema Ateneu Share Cinema Ateneu


Noutatea acestei săptămâni este comedia „Downsizing”, film care îl are drept actor principal pe Matt Damon, interpretul cunoscutului personaj Dexter, din serialul cu același nume. De data aceasta, Matt Damon joacă rolul unui om naiv, hazliu, care își schimbă perspectiva asupra vieții din momentul în care hotărăște să aibă 13 cm și pe măsură ce trăiește printre mini-oameni. Totul e miraculos până într-un punct, pentru că problemele nu s-au micșorat odată cu corpul.

Într-o lume fabuloasă vom călători și cu „Octav” care la fiecare proiecție a umplut sala. Cu nostalgie ne întoarcem iarăși în timp, odată cu actorul Marcel Iureș și trăim viața la intensitate maximă cu bucurii și deznădejdi, savurăm fiecare clipă și ne prețuim mai mult prietenii.

" "

Iar despre prieteni este vorba și în animația 3D „Marea bulgăreală!”, o aventură pentru întreaga familie. Bătaie cu zăpadă, distracție, hohote de râs, un câine blănos și o mulțime de amici cu care să împarți bucuria iernii.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

15 ianuarie 2018

Ora 18:00 – „OCTAV” – (regia Serge Ioan Celebidachi) – AG

Ora 20:00 – „Downsizing” – Mini-oamenii (regia Alexander Payne) – AG

17 ianuarie 2018

Ora 18:00 – „Reședințe ale Regalității Române” – (subiect și scenariu acad. Răzvan Theodorescu) – AG – INTRAREA LIBERĂ

Ora 20:00 – „Downsizing” – Mini-oamenii (regia Alexander Payne) – AG

21 ianuarie 2018

Ora 10:00 – “Marea bulgăreală” – Snowtime! – 3D – (regia Jean-Francois Pouliot, Francois Brisson) – AG

„OCTAV”

Regia: Ioan Serge Celebidachi

Cu: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits,Alessia Tofan

Durata: 102 minute  

„Downsizing” – Mini-oamenii

Regia: Alexander Payne

Cu: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau și Kristen Wiig.

Durata: 135 minute

Vedeta comediei științifico-fantastice, „Downsizing”, este actorul Matt Damon, cunoscut pentru rolul său din Dexter. De data aceasta personajul pe care îl interpretează este lipsit de latura sinistră și binedispune publicul cu naivitatea sa și aventurile trăite printre mini-oameni. Mini-oameni de 13 cm înălțime, soluție găsită de oamenii de știință norvegieni pentru problema supra-populării planetei. Omenirea are la dispoziție 200 de ani pentru a  face tranziția completă la o lume în miniatură, iar Paul Safranek (Matt Damon) și soția lui, Audrey (Kristen Wiig) , se hotărăsc să lase în urmă existența stresantă din Omaha pentru a se micșora și a se muta într-o comunitate populată numai de mini-oameni. „E un om bun, un om bun care este extraordinar de naiv şi începe să vadă lumea cu alţi ochi pe parcursul acestui film şi a acestei călătorii incredibile pe care o face. Ajunge să aibă 12 centimetri, dar cu o perspectivă mult mai bună asupra celorlalţi oameni”, explică actorul Matt Damon.

Filmul a fost distins cu premiul National Board of Review, USA 2017 și a primit 7 nominalizări, dintre care una pentru Globul de Aur, 2018.

Neil Patrick Harris joacă și el în Downsizing, actorul fiind cunoscut pentru rolul din serialul „How I met your mother”.

„Reședințe ale Regalității Române” – INTRAREA LIBERĂ

Subiect și scenariu: acad. Răzvan Theodorescu

Durată: 19 minute

Filmul documentar „Reședințe ale Regalității Române” ilustrează arhitectura reședințelor celor patru regi pe care i-a avut România.

Timp de 81 de ani, de-a lungul a cinci domnii ale celor patru regi din dinastia de Hohenzollern – Sigmaringen – Carol I (1866 – 1914), Ferdinand (1914 -1927), Mihai (1927- 1930), Carol al II-lea (1930-1940) si din nou Mihai (1940 – 1947) ­ reşedinţele suveranilor României au reflectat cu fidelitate gustul şi cultura locatarilor, dar şi posibilităţile economice ale timpului.

Marea bulgăreală! – SNOWTIME!

Regia:  Jean-François Pouliot

Cu:  Angela Galuppo, Mariloup Wolfe, Lucinda Davis

Durata: 80 minute

„Marea bulgăreală” este o comedie captivantă, un film care vorbește despre bucuriile copilăriei iarna, despre prietenie și devotament, fiind, pentru copii, motiv de voie bună și zâmbete până la urechi.

Pentru a se distra, copiii dintr-un mic orășel pun la cale o bătaie memorabilă cu bulgări de zăpadă. Luke și Sophie, ambii în vârstă de 11 ani, devin liderii echipelor opuse. Oricare echipă care va ajunge să ocupe fortăreața de zăpadă va câștiga. Dar ceea ce începe ca pură distracție și cu un aer entuziast, duce la un conflict între copii. Bucuria este restabilită când toţi copiii decid să atace fortăreața, și nu unul pe celălalt. Această bulgăreală îi va antrena pe toți într-o competiție și o solidaritate care va rămâne ca cea mai frumoasă amintire din copilăria lor. „Marea bulgăreală” este o animație 3D pentru întreaga familie.

Filmul este dublat în limba română!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută