Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Tramvaiul dintre Rășinari și Sibiu reintră în ciruclație: ”Vrem să gândim un program de evenimente în tramvai!”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tramvaiul dintre Rășinari și Sibiu reintră în ciruclație: ”Vrem să gândim un program de evenimente în tramvai!” Share Tramvaiul dintre Rășinari și Sibiu reintră în ciruclație: ”Vrem să gândim un program de evenimente în tramvai!”


Tramvaiul cumpărat de primăria Rășinari în toamna lui 2017 urmează să fie pus în funcțiune luna aceasta, anunță primarul Bogdan Bucur. Acesta a fost achiziționat din Austria cu 6.000 de Euro, este second hand și în stare bună.

Tramvaiul de la Rășinari va circula pe drumul ZOO-Rășinari și retur. Primarul spune că va purta discuții și cu principalele instituții de cultură din Sibiu, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, tramvaiul să fie folosit și pentru evenimente culturale.

„Vrem să avem discuții cu agențiile de turism, cu TNRS și alte instituții de cultură, pentru a gândi un program de evenimente în tramvai. E cel mai bine acum la începutul anului ca să le putem pregăti pentru tot anul”, explică Bogdan Bucur, primarul comunei.

Momentan, tramvaiul va funcționa doar în weekend-uri sau în timpul săptămânii la cerere. Prețul unui bilet dus-întors este de 4 lei/copil și 8 lei/adult.

„Vrem să facem inaugurarea tramvaiului pe la jumătatea lunii. Inițial am vrut să îl punem în funcțiune înainte de sărbătorile de iarnă, dar au fost mai multe evenimente și am renunțat. L-am încercat pe linie, e totul în regulă. Am făcut și câteva reparații și totul e bine acum. El va circula sâmbăta și duminica pentru cei care vin în Grădina Zoologică sau la Muzeul Astra, dar se pot face și comenzi și poate circula și în alte zile ale săptămânii. Întâi așteptăm să vedem cum vor vrea și turiștii. Cel mai probabil vara va fi mai de succes”, spune Bogdan Bucur.

Încă din 2011 tramvaiul Sibiu-Rășinari circula numai în regim turistic, în majoritatea cazurilor pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” sau pentru grupuri mai mari de turiști care închiriau câte un vagon pentru agrement. În 2012 primarul Klaus Iohannis anunța că Tursib-ul va trece în administrarea primăriei Rășinari vagoanele și liniile. Abia în 2014 cinci vagoane și o utilitară pe patru roți au ajuns în proprietatea primăriei Rășinari, pentru o perioadă de 20 de ani. Atunci, primarul Bogdan Bucur se angaja să facă investiții în fiecare an, astfel încât tramvaiul să reînvie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută