Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Weekend la Piatra Neamț

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Weekend la Piatra Neamț Share Weekend la Piatra Neamț


Tu ce faci weekendul ăsta? Avem recomandări pentru tine.

Sărbătoarea Lampioanelor, marcată, în premieră, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va marca, în premieră, Sărbătoarea Lampioanelor vineri.  În preambulul lansării lampioanelor, copiii vor citi, la Bibliotecă, fragmente din povești și vor afla informații despre semnificația Sărbătorii Lampioanelor (începând cu ora 17:00). Apoi se vor deplasa în coloană, cu lampioanele aprinse, până în centrul orașului Piatra Neamț.

Sărbătoarea Lampioanelor este marcată în Europa la 11 noiembrie și este legată de începutul sezonului rece, de transformările pe care le suportă acum natura, precum și de generozitate și dorința de a dărui.
În tradiția chineză, Sărbătoarea Lampioanelor cade pe 15 ianuarie, după calendarul tradițional, și încheie întreaga perioadă prilejuită de Sărbătoarea Primăverii.

Weekend la Piatra Neamț

10 noiembrie 2017, ora 17.30, Platoul Curții Domnești 

 

Fotbal: CSM Ceahlăul – FC Botoșani

Intrarea liberă.

Weekend la Piatra Neamț

10 noiembrie, ora 17.00, Stadionul Ceahlău

 

Afrodizzy la Festivalul de Teatru Piatra Neamț

Luiza Zan – voce, percuții
Iulian Pavelescu – ghitară

Născut din dorința de a colora puțin peisajul din jazz-ul autohton cu nuanțe calde și vesele, ”Afrodizzy” este un proiect născocit de cunoscuta cântăreață/compozitoare Luiza Zan, împreună cu ghitaristul Iulian Pavelescu.

Prieteni și colegi încă din timpul facultății, cei doi muzicieni au cântat împreună pe scena festivalului Gărâna în 2003 și și-au propus să reînvie acum pe scenă atmosfera plină de entuziasm, optimism și emoție creatoare, specifică vârstei absolvenței. În ton cu planul ticluit, repertoriul propus este unul dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor.
Un concert-experiment, în care doi muzicieni, doi prieteni, își propun să testeze optimismul publicului, încrederea acestuia într-o lume lipsită de griji, cel puțin pentru câteva zeci de minute și, mai ales, predispoziția către buna dispoziție a acestuia.

Weekend la Piatra Neamț

12 noiembrie, ora 22.00 SPOT

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută