Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

TRANS|FORM [proiect de reconversie funcțională a unor obiecte din patrimoniul Muzeului „Franz Binder”]

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii TRANS|FORM [proiect de reconversie funcțională a unor obiecte din patrimoniul Muzeului „Franz Binder”] Share TRANS|FORM [proiect de reconversie funcțională a unor obiecte din patrimoniul Muzeului „Franz Binder”]


De regulă, obiectele sunt efemere. Există, însă, și obiecte care dăinuie în timp mai mult decât altele, grație statutului lor de „obiecte de muzeu”.

În perioada 17 noiembrie 2017 – 25 februarie 2018, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” vă invită să vizitați expoziția temporară TRANS|FORM, organizată în Casa Hermes, Piața Mică nr. 11, de miercuri până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Vernisajul expoziției TRANS|FORM va avea lor vineri, 17 noimebrie 2017, ora 15:00, în Casa Hermes.

„Obiectele sunt rezultatul imaginației și nevoilor noastre practice sau estetice. Niciun obiect nu a fost realizat întâmplător, cu siguranță, la un anumit moment din existența sa, fiind util cuiva sau semnificând ceva. Unele dintre obiecte sunt privilegiate și ajung în muzeu, devenind astfel intangibile. Proiectul de față urmărește să „refuncționalizeze” aceste obiecte, care odată intrate în muzeu și-au pierdut funcția pentru care au fost create. Nu li se va reda, însă, funcția originară, ci vor fi reconvertite funcțional, obținându-se, astfel, prin etape succesive de lucru, obiecte noi, cu întrebuințare diferită. Astfel, prin preluare de mulaje totale sau parțiale și prelucrare în ghips, fie că e vorba de o farfurie de alamă sau de o cană din lemn, obținem piese noi, funcționale, care păstrează, însă, amprenta obiectului inițial”- a declarat Crina Mareș, curatorul expoziției.

Obiectele rezultate pot fi achiziționate în urma unei donații, iar cu banii rezultați se dorește achiziționarea unei lăzi chinezești din lemn masiv, datată secolul al XIX-lea.

Proiectul este realizat în colaborare cu artistul vizual Casandra Vidrighin și elevii de la cercul de ceramică al Palatului copiilor din Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută