Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce este apio și ce proprietăți are

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce este apio și ce proprietăți are Share Ce este apio și ce proprietăți are


Apio este denumirea comercială, provenită din spaniolă, pentru tulpina dulce de țelină. Este bogată în calciu, vitamina K, fibre şi potasiu şi are un rol important în stimularea circulației sangvine sau ca tonic intestinal.
Calmează bronşita, reglează tensiunea şi stimulează glandele suprarenale, având totodată un efect depurativ. Conținutul caloric este scăzut, dar aroma este bogată. O poți savura ca salată cu mere, cu pui sau cu ton, dar şi alături de brânză feta, ulei de măsline şi condimente. Tulpinile de apio mai bătrâne merg bine preparate ca supă cremă. Le poți face şi piure sau le poți adăuga la compoziția sosului de paste. O salată de portocale, iaurt şi apio este ideală pentru vară. Țelina o mai poți adăuga în creveți traşi la tigaie cu ciuperci, în tocana de cartofi şi în cea de carne de vită sau o poți mura –modalitățile de preparare sunt infinite.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută