Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Filmului Francez

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Filmului Francez Share Festivalul Filmului Francez


Cinematografia franceză în toate formele sale

Veste bună pentru cinefili și francofoni! Festivalul Filmului Francez revine în perioada 16-19 noiembrie în Cluj. Publicul se poate bucura de cinematografia franceză la Cinema Dacia, iar toate proiecțiile au intrarea liberă.
Acum să povestim puțin despre festival. La secțiunea Paronama putem viziona cele mai bune filme franceze contemporane, care deja au primit recunoștință în cadrul festivalurilor importante. Django, de exemplu, a deschis Festivalul de film de la Berlin în acest an și s-a bucurat de feedback pozitiv din partea criticilor. Mai mult, suplimentul Săptămâna Cahiers du cinéma va continua colaborarea cu cea mai faimoasă revistă de film francez. „Anul acesta, vă invităm să reflectați la legăturile între arta cinematografică și arhitectură, așa cum sunt prezentate în filmele unor cineaști clasici care au marcat istoria celei de-a șaptea arte precum Jean Luc Godard, Alain Resnais, Agnès Vardasau Jacques Tati dar și în filme mai noi care prezintă arhitectura și societatea periferiilor precum Swagger.” spun organizatorii festivalului.
În plus, Festivalul Filmului Francez pune creațiile tinerilor regizori în prim plan printr-o competiție ce reunește 6 pelicule de debut extrem de promițătoare. Ne așteaptă un weekend prelungit de filme!

16-19 noiembrie
Cinema Dacia
www.facebook.com/InstitutfrancaisdeCluj 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută