Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

City life | Festival, concerte, performance și teatru în București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City life | Festival, concerte, performance și teatru în București Share City life | Festival, concerte, performance și teatru în București


Săptămâna balcanică la Muzeul Țăranului, cu documentare și muzică specifică. La Goethe-Institut încep  Zilele Filmului German. Sunt petreceri de neratat în cluburile bureștene. Performance și teatru în spații alternative. Concerte la Berăria H. Switchdance la Control. Avem treabă.

Culese din Balkani

Festival internațional de film antropologic, aflat la a treia ediție, se întoarce în perioada 3-5 noiembrie 2017 la Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului, cu multe filme documentare din Balcani (România, Grecia, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru) și extra Balcani (Brazilia, Noua Zeelandă, SUA, Germania, Iran, Norvegia, UK, Israel) realizate de regizori, antropologi, etnologi, studenți și adolescenți. Pe lângă filme, se întâmplă tot felul de evenimente speciale: concerte, party, dezbateri, povești, povestiri și degustări. Intrarea este liberă.

3 evenimente balcanice,  3 ocazii de a cunoaște cultura țărilor vecine

Concert Balkan Taksim

Cântece din Balcani, Turcia și România interpretate-n cheie postmodernă. Atmosferă de nuntă suprarealistă. „Halay”-uri cu saz electric distorsionat, hore cu ecou bătute la cobză, arome sonore ale unor localuri îndepărtate, pline de praful tulburat de Meram Express. Duminică, 5 noiembrie, de la ora 21,00ț la Clubul Țăranului.

Antropologia băuturii la români

Țuica, vinul și cu braga. Povestiri și degustări. Povestiri cu Vintila Mihailescu (despre țuică), Dragos Bogdan (despre bragă) și Lucian Prună (despre vinuri). Degustări cu #Zetea #SaricaNiculițel #Bogdania. Duminică, 5 noiembrie, la Culese din Balkani 3, de la ora 13,00, la Clubul Țăranului.

Laboratorul muzical al Marucăi

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 11,00, pentru oameni mici și oameni mari. Laboratorul muzical al Marucăi este un amestec original de copilărie, tradiție și experiment. Repertoriul este variat și include: cântece de copii, melodii tradiționale, compoziții proprii, cover-uri originale ale unor piese cunoscute – toate altoite pe instrumentele tradiționale românești: fluiere, caval, cimpoi, cobză, țiteră, drâmbă, gordună, tobă, dairea.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută