Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Târgu Mureș – Giuvaerul Transilvaniei! Un oraș plin de surprize!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Târgu Mureș – Giuvaerul Transilvaniei! Un oraș plin de surprize! Share Târgu Mureș – Giuvaerul Transilvaniei! Un oraș plin de surprize!


Târgu Mureș e unul dintre orașele emblematice din Transilvania, perfect pentru un city break liniștit, pentru că totul e aproape, iar asta îți dă un sentiment de intimitate.

Ți-l recomandăm pentru vibe-ul pozitiv, clădirile frumoase, atmosfera medievală, oamenii zâmbitori și cafenelele cool și colorate.

Începe-ți plimbarea din Piața Trandafirilor căutând cu privirea Catedrala Buna Vestire, Palatul Culturii, Sinagoga, Casa Banyai, Casa cu arcade sau clădirea Prefecturii. Pe măsură ce parcurgi piața centrală a orașului, vei simți cum secolele ți se derulează în fața ochilor, până te vei opri în secolul al XVII-lea, de când datează Cetatea Medievală.

La ieșirea din cetate, trebuie neapărat să cauți Scara Rákóczi care face legătura între Parcul Cetății Medievale și strada Revoluției. Într-un top al celor mai frumoase scări din lume realizat de site-ul boredpanda, Scara Rákóczi s-a clasat pe locul întâi.

Dacă ești pasionat de cărți vechi cu file îngălbenite de timp, e musai să vizitezi Biblioteca Teleki-Bolyai, o bibliotecă enciclopedică construită în epoca iluminismului. Nu rata o plimbare în natură pe Platoul Cornești.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută