Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Fundația Polisano: Campanie pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fundația Polisano: Campanie pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului! Share Fundația Polisano: Campanie pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului!


Fundaţia Polisano organizează în această toamna, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, o campanie de testare oftalmologică gratuită a elevilor de clasa zero din şcolile de pe Valea Hârtibaciului în vederea depistării ambliopiei.

În cadrul campaniei, care beneficiază de sprijinul financiar al Fundaţiei Auchan şi de implicarea angajaţilor magazinului Auchan din Sibiu, vor fi testaţi gratuit peste 500 de copii.

”Cunoscută şi sub denumirea de “ochiul leneş”, ambliopia este o afecţiune greu de depistat, deoarece creierul ignoră imaginile de la nivelul ochiului cu probleme şi le percepe numai pe cele care vin de la ochiul sănătos. În aceaste condiţii copiii văd bine cu ambii ochi deschişi şi nu realizează că suferă de această boală”, spune Catalina Costache, director executiv al Fundației Polisano.

Ambliopia se poate dezvoltă încă de la naştere, până la vârstă de 6-7 ani. Cu cât este diagnosticată mai devreme, cu atât şansele de tratare sunt mai mari. Potrivit literaturii de specialitate, afecţiunea poate fi corectată uşor, cu rezultate optime, până la vârstă de 6-7 ani. Viteză de corectare scade după şapte ani şi încetineşte semnificativ la copiii cu vârstă între 8-10 ani. Dacă nu a fost tratată până la 10 ani, există riscuri mari pentru copiii afectaţi să rămână cu vederea slabă pe viaţă.

 

Cine și de ce?

Testarea va fi făcută de o echipa formată din personal medical Polisano, coordonată de dl doctor Liviu Bran, medic specialist oftalmolog.

Fundaţia POLISANO a iniţiat acest proiect pentru a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate, a performanţelor şcolare şi a oportunităţilor de dezvoltare ale copiilor din localităţile de pe Valea Hârtibaciului.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută