Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Andreea Roseti

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Andreea Roseti Share Chestionar de #Sibiu – Andreea Roseti


Abia când a ajuns să lucreze în Belgrad și-a dat seamna cât de mult iubește Sibiul și cât de mult are nevoie de prieteni și familie. Asta s-a întâmplat acum 10 ani și a fost momentul în care a decis că locul ei e aici, iar jobul visurilor trebuie să fie despe animale și natură. Așa a început aventura Animal Life.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că poți să vezi munții cu zăpadă de pe geam, pentru că poți să ajungi în 30 de minute pe pârtie la Păltiniș sau în lac la Ocna, pentru că poți bea vin roșu și asculta pianul într-o seară de vară în Piața Mică, pentru că nu e nici prea prea, nici foarte foarte.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Muzeul Satului, statuia Sfântului Nepomuk din curtea Bisericii Catolice și Adăpostul Animal Life J

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Refresh. Eu nu sunt vreun expert în cafele exotice și îmi place tare French Cinemon Vanilla Caffe Latte (sau așa ceva) la ei. Merge cel mai bine cu o poveste cu o prietenă. Și o țigară. Dacă nu m-aș fi lăsat.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Aș vrea să spun mai bine un eveniment cu care asociez Sibiul și anume Maratonul din mai. La cât de frumos și de mare devine de la an la an, va deveni emblematic pentru oraș.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Arini Fest Cinema 

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Nu chiar tot orașul, dar de pe podul dinspre drumul hoților se vede fain de tot.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI E o casă foarte frumoasă, nu cred că e declarată monument istoric dar ar putea fi: pe str. Gales, o casă albă, veche, cu ziduri ca de castel din povești, cu copaci bătrâni și lucarnă romantică.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Hm, depinde cu cine ies, fetița mea vrea la Supporter și la Lili’s – pentru pizza și prăjituri și pentru că putem merge cu cățeii, iar prietenul meu la Kullinarium sau la Jules. Am descoperit She’s Green – cum suntem toți trei (cam) vegetarieni și ne place foarte tare.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Mă simt turistă de câte ori am vreun oaspete sau vreun grup pe care trebuie să îi plimb (din te miri ce context: vreun proiect, prieteni, asociație) și mă trezesc că mă uit odată cu ei în jur și mă gândesc “hm, ce fain e”.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ De fapt au fost multe momente din astea: fete pe tocuri înalte pe piatra cubică din centru, o doamnă aranjată care a venit cu o sacoșă și ne-a întrebat ce se dă gratis la evenimentul Greenpeace din Piața Mare, o cățelușă și un corb care se jucau pe malul Cibinului.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Oamenii buni care nu se dau bătuți. Bătrâneii care zâmbesc și fac conversație politicoasă în piață. Copiii care salvează animale. Vecinele care fac prăjituri pentru toată strada.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Încă un mare parc. Un sanctuar de animale domestice. Un cinematograf în aer liber și o sală de cinema adevărată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută