Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Cărți despre cum să fii bun și fericit

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cărți despre cum să fii bun și fericit Share Cărți despre cum să fii bun și fericit


În ultimul timp îmi place să citesc cărți despre bine, despre frumos și despre viață bună. Câteva recomandări în acest sens n-ar strica. Le puteți purta cu voi, le puteți răsfoi în pauze, în autobuz spre casă sau la o cafea de amiază.

„Mic tratat de aretelogie”, de Carmen Cozma. Deși titlul sună foarte pretențios, să știți că vă veți bucura de o lectură plină de suflet, cum, de altfel, a fost scrisă. Pe autoare o cunosc bine, mi-a fost și-mi este profesor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, UAIC. Atât de mult mă bucură cărțile de acest gen, care vin cu deschidere spre noi, care ne învață să deschidem ochii și urechile, sufletul, credința și să ne înmulțim virtutea. Cartea se găsește la Biblioteca Centrală Universitară „M. Eminescu”, dar și la anticariatele de pe Lăpușneanu, unde găsiți doamne predispuse la un dialog util despre cărți.

Aforisme asupra înțelepciunii în viață”, de Arthur Schopenhauer. Înțelepciunea vieții înseamnă să trăiești o viață fericită și plăcută. Este o artă, desigur; poartă și un nume: eudemonologie. Aflu că la vremea ei, cartea l-a dezamăgit pe autor până la depresie, pentru că nu se vindea. Apoi, a nimerit în mâinile doamnelor și a fost o carte cu succes la publicul feminin. Veți citi Despre ceea ce este cineva, despre Veselie, Sănătate, Predispoziție, Durere și urât, Inteligență. Apoi, dacă nu ați făcut exerciții de acest gen aflați și despre cum se formează Opinia altora despre noi, prin prisma Ambiției, a Vanității și a Mândriei. De asemenea, maximele nu lipsesc, iar în ziua de astăzi, cred că aforismele ne prind foarte bine. Sunt ac o gură de aer în „netimpul” pe care-l avem.

„Gânduri către sine însuși”, de Marcus Aurelius. Împăratul Marcus Aurelius a spus că săpăm înăuntrul nostru, pentru că acolo s-ar afla izvorul binelui, mereu gata să țâșnească, dacă săpăm mereu. Realitatea noastră interioară contează cel mai mult, în tumultul cotidian și în globalizarea cea de toate zilele. Mai spune Marcus Aurelius că oriunde s-ar fi aflat, a fost un om fericit. Poate pentru că făcea lucrurile mergând pe drumul binelui, pe drumul virtuții și al metodei.

Cu această ocazie, numai bine vizitați anticariatele, vă reevaluați interiorul și vă stabiliți că vreți să fiți fericiți!

Lectură bună!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută