Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

E.DUCATION 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii E.DUCATION 2017 Share E.DUCATION 2017


Viitorul se învață de azi. Institutul Francez din România și partenerii săi organizează în perioada 3-4 noiembrie 2017, la Cluj-Napoca, cea de a doua ediție a Salonului de instrumente pedagogice digitale E.ducation, în cadrul festivalului de tehnologie TechFest.

România nu este o excepție în peisajul mondial – și aici, aplicațiile informatice sunt pe cale să schimbe din temelii sistemul educațional, dar nu întotdeauna aceste facilități sunt stăpânite sau utilizate la capacitate maximă de cadrele didactice în procesul de predare. Institutul Francez din România și E.ducation vin, astfel, în sprijinul profesioniștilor din educație oferindu-le o platformă de întâlnire cu actorii din sfera IT. Ei vor avea ocazia să discute împreună despre suporturi și instrumente pedagogice electronice inovatoare, să treacă în revistă ultimele tendințe tehnologice pentru învățământul profesional, tehnic și universitar și să reflecteze la scopurile și strategiile pe termen lung în domeniul digital-educativ.

Deschis atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniu, salonul E.ducation cuprinde trei secțiuni:

Salonul de instrumente pedagogice digitale (Iulius Mall – str. Alexandru Vaida-Voevod 53B) – trei companii franceze de prestigiu (ERMAviTice și ECA Group) vor prezenta sisteme didactice digitale și echipamente pentru simulare și realitate virtuală, destinate mai ales învățământului tehnic și profesional.

Conferința cu tematica „Digital și educație” (Universitatea Tehnică, amfiteatrul 359 – str. George Barițiu, nr. 26-28) – organizată în parteneriat cu Agenția universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, conferința va fi urmată de o dezbatere cu directori de companii francofone.

Hackathonul pedagogic (Universitatea Tehnică, sala E04 – str. George Barițiu, nr. 26-28) – pentru prima dată în România, 6 echipe de profesori din mediul universitar și preuniversitar își vor măsura forțele în cadrul unei competiții unice, de creație de instrumente pedagogige digitale, adaptate nevoilor elevilor și studenților.

Salonul E.ducation se va desfășura în perioada 3-4 noiembrie 2017 la Cluj-Napoca și va fi organizat în parteneriat cu: TechFest, Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Clubul Francofon de Afaceri Cluj, Centrul de dezvoltare al învățământului profesional și tehnic, Campus France România, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Afinef, Business France, AKKA și Ubisoft.

Pentru înscrierea la eveniment, vă rugăm să completați formularul online până la data de 1 noiembrie 2017, accesând linkul :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHUZ8NImSLOVkdXbZ7ql20hAgNRt4aL7ap5R0b9AC0WZi7Jg/viewform

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută