Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

UAIC | 157 de ani de la înfiinţare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii UAIC | 157 de ani de la înfiinţare Share UAIC | 157 de ani de la înfiinţare


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează în această perioadă diferite manifestări pentru a marca împlinirea a 157 de ani de la înfiinţare. Astfel, fiecare dintre cele 15 facultăţi organizează o serie de evenimente menite să marcheze acest moment, majoritatea dintre ele fiind sesiuni de comunicări ştiinţifice.

Momentul central al festivităţilor va fi ceremonia Dies Academici de joi, 26 octombrie, de la ora 10:00. La finalul acesteia va avea loc conferinţa „Noi tendinţe în domeniul informaticii. Ştiinţe umaniste în vizorul informaticii. Ce va urma?“, susţinută de prof.dr. Dan Cristea, membru corespondent al Academiei Române din Iaşi, alături de conf.dr. Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică.

În restul zilelor vor fi organizate conferinţe internaţionale şi naţionale, o serie de ateliere, dar şi sesiuni de comunicări sau prelegeri.

Pe lângă evenimentele tradiţionale, anul acesta va fi organizat în premieră un pentatlon antic, pe 24 octombrie, pe terenul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, competiţia urmând să aibă cinci probe distincte: aruncarea discului, săritura în lungime, aruncarea suliţei, alergare şi luptă.

În acelaşi timp va fi organizat şi un eveniment de încurajare a antreprenoriatului tinerilor în universităţi, „Startup Europe Comes to Univer­sities“, eveniment susţinut de Comisia Europeană.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută