Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Student fiind | Alina Cojocaru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Student fiind | Alina Cojocaru Share Student fiind | Alina Cojocaru


RIUF, târgul internațional de universități, e o ocazie foarte bună să îmi reamintesc faptul că oportunitățile de studiu sunt atât de variate și frumoase încât aș dori să fiu din nou student. Deși mult mai rară, întrebarea viitorilor studenți rămâne: ce să fac la facultate ca să pot găsi un job bine plătit ulterior?

Consilierii de carieră actuali ne spun să ne urmăm pasiunea sau pasiunile atunci când încercăm să găsim răspunsul la această întrebare. Sfatul acesta e posibil să nu fie chiar cel mai bun. Cercetările arată că te aşteaptă 80.000 de ore de muncă în viaţă de adult. Având în vedere numărul uriaş, cred că dorinţa fiecăruia e să găsim jobul cel mai potrivit astfel încât să nu ne copleasesca ci să ne împlinească, să nu ne împiedice de la a avea o viaţă personală ci să o completeze. Practic, răspunsul general al cercetărilor e ca munca pe care o alegi să aibă valoare. Ce înseamnă valoare pentru fiecare individ în parte? Depinde: poate fi satisfacţia de a face ceva ce îi ajută pe ceilalţi, remuneraţia sau libertatea de a-ţi face propriul program.  Atunci când îţi alegi specilizarea la facultate aceste carcateristici fac oricum parte din încercarea ta de a găsi cel mai bun drum academic. Surpriza s-ar putea însă să vină din faptul că deseori parcursul academic poate fi diferit de job-ul pe care îl vei avea. Important e însă să fii sincer cu tine însuţi şi dispus să schimbi traiectoria ori de câte ori e nevoie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută