Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Nabucco

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nabucco Share Nabucco


Astăzi, Giuseppe Verdi este considerat unul dintre cei mai prodigioși compozitori de operă din toate timpurile. Cu toții îl știm sau măcar am auzit de el, dar nu toți știm povestea din spatele succesului său. După o primă compoziție apreciată, un Verdi tânăr a eșuat mizerabil cu opera Un giorno di regno, creată în vremuri tulburi, în care i-au murit atât soția cât și copii. Datorită eșecului, Verdi a jurat să nu mai compună niciodată. Norocul nostru e că un impresar l-a convins să se întoarcă în domeniu, rezultând în Nabucco, opera care i-a lansat cu adevărat cariera și un triumf în arta dramatică.
Nabucco, regele Babilonului, un om arogant și violent, ocupă Iersualimul în războiul contra evreilor. Acesta atacă poporul, îl înrobește și se declară adevăratul zeu. Ca pedeapsă, Dumnezeu îi ia mințile, transformându-l într-un conducător slab și instabil. În același timp, fiica sa, Fenena, care este îndrăgostită de un bărbat evreu, este în pericol. Sora sa vitregă îi dorește moartea și îl influențează pe regele nebun. Astfel, atât soarta poporului evreu cât și iubirea unor doi tineri depind în întregime de voința unui conducător teribil și a unei femei mailțioase. Vor reuși să supraviețuiască?

25 octombrie
Opera Națională Cluj-Napoca
www.operacluj.ro  

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută