Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Platingul perfect | Victor Calamanciuc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Platingul perfect | Victor Calamanciuc Share Platingul perfect | Victor Calamanciuc


Aşezarea mâncării în farfurie este esenţială într-un restaurant. Dacă acasă preferăm să punem repede totul într-un bol eventual pentru că ne este mult prea foame, în oraş când ieşim avem pretenţia să nu se întâmple asta. Câteva sfaturi despre cum ar trebui să arate platingul perfect găsiţi mai jos.

Nu folosi farfurii cu diverse desene, buline, flori, dungi. Sunt frumoase, dar vor atrage atenţia asupra lor şi nu asupra mâncărurilor. Cu cât farfuria este mai simplă, cu atât ai mai multe şanse să faci din mâncarea ta vedeta centrală. Şi nu în ultimul rând, ţine cont de dimensiuni! Mai bine o farfurie mai mare decât una mică pe care totul să pară înghesuit. Verdele e o culoare vibrantă pe orice farfurie. Doar câteva frunze de pătrunjel verde sau ceapă verde tocată pot schimbă complet aspectul. Pentru feluri de mâncare care să aibă un aspect cât mai profesionist poţi folosi: muguri, germeni, seminţe încolţite sau alte plante crescute special în varinata mini. Sosurile ne duc cu gândul la ideea de savoare. De teamă să nu murdărim farfuria sau să o facem să arate încărcată, lăsăm sosul deoparte. Totuşi, o lingură de sos va face friptura mai apetisantă şi va aduce un strop de culoare pe farfurie.

Orice ai pune în farfurie şi indiferent cât de multe sosuri foloseşti asigura-te că este curată. Fără urme de degete, picături de sos, bucăţele din mâncare împrăştiate pe margini. De fapt, cred că aşa ar fi trebuit să încep: curăţenia în bucătărie este esenţială şi se va vedea pe vasele care ajung la client.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută