Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Hello Bacău – ”Lunca Bistriței – imagine și culoare”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hello Bacău – ”Lunca Bistriței – imagine și culoare” Share Hello Bacău – ”Lunca Bistriței – imagine și culoare”


În plină vacanță de vară, uitând de școală, de formal dar și de îndatoririle” carierei” de elev, 45 de tineri au fost invitați la o întâlnire cu natura, întâlnire din perspectiva ochiului de fotograf. Provocarea a venit din partea Centrului Regional de Ecologie Bacău și a Asociației Pasionaților de Fotografie Bacău, care, în parteneriat cu Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” derulează, în intervalul 20 iulie – 15 octombrie, proiectul ”Lunca Bistriței – imagine și culoare”, proiect finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău.

În contextul în care educația nonformală a devenit o prioritate dar și o latură complementară a formării personalității tinerilor, proiectul ”Lunca Bistriței – imagine și culoare!” se dorește a fi o alternativă de petrecere a timpului liber în natură, prin activitățile sale contribuind la dezvoltarea unor competențe sociale și de relaționare a tinerei generații.

Hello Bacău - ”Lunca Bistriței – imagine și culoare”

Proiectul a debutat cu o tabără la Valea Budului,  45 de tineri fiind formați în domeniul fotografiei de peisaj de către voluntarii APF Bacău, atât prin prezentarea unor cunoștințe teoretice, dar și prin intermediul unor ateliere practice în natură. Ulterior, membrii grupului țintă au avut ocazia de a valorifica deprinderile formate în cadrul unor deplasări pe raza ariei de protecție specială avifaunistică ”Lacul Bacău II”, prilej cu care, au surprins instantanee din natură dar au aflat și informații utile despre ecosistemele acvatice și despre speciile protejate.

Fotografiile realizate vor fi postate pe o platformă online, cu sprijinul unui juriu format din 10 specialiști, urmând a fi selectate 30 de lucrări ce vor face obiectul unei expoziții dedicate Lacului Bacău II.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută