Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu maestrul Horia Vîrlan, bucătar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu maestrul Horia Vîrlan, bucătar Share Interviu cu maestrul Horia Vîrlan, bucătar


Zilele trecute celebrul bucătar Horia Vîrlan a devenit imaginea lanțului de restaurante Dabo Doner, el chiar gătind pentru clienții care au intrat în unitatea de pe bulevardul Vasile Milea.

„Când i-am propus d-lui Horia să avem un parteneriat am primit de la el niște întrebări: Cât de sănătos este dabo? Dacă punem zahăr, e-uri, conservanți. Răspunsurile mele au fost nu, nu și nu. Nu i-a venit să creadă, dar eu lucrez doar cu un condiment. Iar așa mi-a zis că vine”, a povestit Dan Paștiu, directorul general Dabo Doner.

Ați mai gătit la Sibiu?

Da, în Sibiu am mai gătit până acum. Am gătit de mai multe roi, de vreo opt ori, de-a lungul anilor, în locuri diferite și multe evenimente.

Cunoașteți vreo rețetă specifică zonei noastre, a Sibiului?

Tot ce se leagă, se leagă de Mărginime, de partea de munte, de rețetele ciobănești. Știu tocana de oaie, pe care o gătesc dese ori și mai știu o mâncare foarte bună. Îi zice talpoș, cu mămămilgă. Este o rețetă cu mămăligă, smântână, brânză și cârnați. Nu seamănă cu balmoșul, ci seamănă mai mult cu mămăliga în pături.

Cum vi s-au părut sibienii la acest eveniment? Nu cred că se așteptau să vă găsească gătind aici.

Sibienii sunt oameni drăguți. Sunt mai europeni decât alți români din alte localități. Sunt mult mai deschiși spre dialog, spre nou, spre doner.

Ce părere aveți de faptul că în 2019 Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană?

Este super. Este foarte bine pentru cultura gastronomică românească. Dacă cei care organizează vor veni cu preparatele românești cele mai gustoase, care să ne reprezinte, într-adevăr, atunci vom putea să abcedem și noi în elita gastronomiei europene măcar.

În acest context, ce le-ați recomanda bucătarilor din Sibiu, cum să se pregătească?

Bucătarilor din Sibiu le recomand să învețe tehnica culinară foarte bine, să pună mâna pe carte pentru că este mult mai important decât să învârți tigaia, iar apoi să își respecte clienții cum își respectă părinții. Dacă ne iubim clienții, atunci ne iubim și pe noi înșine și într-adevăr merităm și noi la rândul nostru iubire și respect.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută