Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE la autogările din Sibiu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE la autogările din Sibiu! Share CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE la autogările din Sibiu!


CE NE PLACE

 

Ne place că avem autogări multe și în diferite părți ale orașului, ceea ce ne arată că Sibiul este un oraș bine conectat la celelalte orașe din țară. Dacă nu ai mașină poți să ajungi oriunde ai nevoie în țară, ba chiar și în străinătate, fără prea mare efort. Avem curse zilnice, de mai multe ori pe zi chiar, cam oriunde vrem să ajungem. Simplu și fără efort.

Ne place că sunt tot mai multe companii de transport care apar și își oferă serviciile. Ceea ce nu poate fi decât benefic pentru noi, sibienii. Cu cât este mai mare concurența în domeniu cu atât crește calitatea serviciilor pentru că lupta pe clienți este acerbă. Cine nu face asta are numai de pierdut și rezultatele se vor vedea în timp.

Ne place că autogările Sibiului sunt ușor accesibile și nu trebuie să mergi până la capătul lumii după ele. În autogara Transmixt, cea mai mare, se ajunge facil din orice parte a orașului și tot timpul există locuri de parcare în vecinătate. Ușor se ajunge și la autogara Q7, de lângă stadion, iar cele din zona Industrială Vest sunt și cele mai moderne și îngrijite.

Ne place că Sibiul se dezvoltă și odată cu el interesul companiilor pentru a transporta călătorii dinspre și înspre Sibiu. Spre exemplu, în Zona Industrială Vest se află în prezent în construcție o nouă autogară, care va fi cea mai modernă din oraș. Investiția este una  majoră și ea n-ar fi existat fără o serie de planuri de viitor bine fundamentate pe calcule economice.

Nu în ultimul rând, ne place că Sibiul este un oraș dinamic, în care vin mulți turiști, în care lumea circulă, iar autogările au rolul lor major în tot acest context. În condițiile în care transportul pe care ferată în România este așa cum este, transportul cu autocarul rămâne o variantă decentă, rapidă și accesibilă.

 

CE NU NE PLACE

 

Nu ne place că autogările Sibiului sunt nedemne de renumele orașului. Toate arată ca niște autogări de oraș prăfuit, sărac și înapoiat. Nimeni nu a investit nici măcar un leu în autogările mari ale Sibiului, în ultimii ani. Peste tot e mizerie, nu există o toaletă decentă și nici măcar o sală de așteptare în care să stai fără teamă.

Nu ne place că autogările Sibiului sunt murdare și neîngrijite. Tot timpul sunt hârtii pe jos, coji de semințe pe lângă bănci, miroase neplăcut și e jeg. Asta spune multe despre oamenii care folosesc serviciile autogării. Pe de altă parte, ce oameni poți să atragi când în autogara Transmixt sunt oferte de genul ”Joci la păcănele și bei bere gratis!”.

Nu ne place că nimeni nu ia măsuri pentru îmbunătățirea situației. Autogara Q7 se află poziționată în poate cel mai prost spațiu din oraș, într-o zonă mereu aglomerată, care devine și mai aglomerată la meciurile de la Sala Transilvania, când are loc piața volantă sau când e meci pe stadion. O autogară e fix ce lipsea de aici și nimeni nu ia nicio măsură!

Nu ne place că în mileniul III autogările principale din Sibiu au rămas tot în secolul XIX. Îți faci rezervare online, dar mergi la o casierie cu gemuleț, ori într-o cămăruță cu două scaune și o masă strâmbă ca să-ți iei bilete. Plus că ai de-a face cu niște oameni a căror mentalitate a înghețat undeva la jumătatea anilor 1980.

În fine, nu ne place că de zece ani autogările Sibiului nu au cunoscut nici măcar o îmbunătățire minoră. Dimpotrivă. Arată urât, sunt murdare, oferă servicii proaste și sunt nedemne de un oraș precum Sibiul. E mai mare rușinea fii nevoit să ajungi în vreo autogară din Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută