Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | BOOKerini – festivalul cărții pentru copii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | BOOKerini – festivalul cărții pentru copii Share Salut București | BOOKerini – festivalul cărții pentru copii


În ciuda ideii cvasigeneralizate că generațiile foarte tinere nu mai sunt așa de bune prietene cu cititul (pe print, cel puțin), popularitatea evenimentelor dedicate cărții contrazice, cumva, această teorie.

Cel mai proaspăt în această familie este BOOKerini, primul festival din România dedicat exclusiv cărții pentru copii, ce va avea loc în acest weekend în mansarda, cafeneaua și ceainăria librăriei Cărturești Verona, care vor fi epicentrul seriei de manifestări.

Pe durata celor trei zile (6-8 octombrie, detalii pe FB), organizatorii vor aduce în centrul atenției literatura pentru copii și vor crea o platformă creativă și de discuții cu autorii, ilustratorii, editorii, precum și operatorii culturali și educaționali. Scopurile sunt promovarea calității în literatura pentru copii și încurajarea producției artistice autohtone, dar cel mai mult se dorește împrietenirea copiilor cu Povestea.

Pe care o vor asculta citită de autori îndrăgiți, o vor desena împreună cu ilustratori talentați, o vor inventa în cadrul atelierelor, o vor spune mai departe. Mai frumos, mai cu drag. Din program: lansări de carte, ateliere de storytelling, ateliere de ilustrații, de BD, atelier de animație, lecturi publice, dezbateri moderate de copii, discuții cu profesorii, părinții, profesioniștii din domeniu (scriitori, ilustratori, editori), expoziții interactive.

Proiectul este realizat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al multor edituri importante.

Redactor Cătălin Toader

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.