Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Furtună în deșert

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Furtună în deșert Share Paul Dicu | Furtună în deșert


Luminițele din spatele meu se leagănă amenințător, ca niște lumini de navigație. Se leagănă, dar nu mă ajung, speram să mă lipesc de alți alergători, dar e clar că sunt foarte departe, nu ne unim.

Încep să răcnesc niște Maiden. De câteva ori mi s-a părut c-am văzut umbra lui Cumătru’, poate chiar a fost, să mor dacă știu. Dar acum spun că dacă era puțin mai insistent și venea să-i semnez contractul, atunci l-aș fi semnat. Aș fi făcut orice să scap.

Iar raza aia blestemată de laser îmi dă senzația că pot s-o ating, de câteva ori am și ridicat mâna, dar mi-am dat seama că doar fac și mai mult efort. Nu aud decât respirația mea și hârșâitul pașilor pe nisip. Mi-e frig, foarte frig. Am pe mine tot ce pot îmbrăca și, cu toate astea, mi-e foarte frig.

A început și furtuna de nisip, nu erau suficiente toate celelalte. Mă uit cu o atenție disperată după fiolele de marcaj aflate pe cele mai înalte dune, mi-e foarte frică să nu le pierd și astfel să urc și să cobor, ca într-un dans idiot. Vântul bate foarte tare, mi-am pus buff-ul peste față, ochelarii îmi apără ochii, dar tot mai intră nisip.

Spotul frontalei e obsesiv, așa că o sting. Descopăr că lumina Lunii e suficient de bună să văd împrejurul meu. Mă uit la Lună și-mi aduc aminte că acum multă vreme am iubit o femeie căreia îi spuneam Luna. Ea nu m-a iubit, doar s-a jucat puțin.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.