Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Balet pe gheață: Lacul Lebedelor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Balet pe gheață: Lacul Lebedelor Share Balet pe gheață: Lacul Lebedelor


Iubitorii de balet vor avea ocazia să revadă unul dintre cele mai frumoase și apreciate spectacole de gen al tuturor timpurilor – „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, pe 14 ianuarie 2018 la Opera Națională Cluj-Napoca. După o pauză de doi ani, membrii „Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg”, se întorc în Cluj-Napoca pentru două reprezentații deosebite, de la orele 16 și 19.
În prolog aflăm despre transformarea în lebădă a unei prințese, blestemată de geniul rău, Rotbart. Urmează o petrecere la majoratul prințului Siegfried, căruia mama îi propune ca a doua zi să-și aleagă o mireasă. Dansurile nu-l înveselesc; mai degrabă pleacă singuratic spre malul lacului din parcul castelului de unde se văd în zare ruinele unui vechi palat. Gândurile sunt întrerupte de zborul unui stol de lebede care poposește pe malul lacului, lângă ruine. Dornic să le vâneze prințul ia arbaleta și aleargă prin pădure.
14 ianuarie
Opera Națională Română
www.operacluj.ro 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.