Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

5 ceaiuri care îți ajută sistemul imunitar în sezonul rece

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 5 ceaiuri care îți ajută sistemul imunitar în sezonul rece Share 5 ceaiuri care îți ajută sistemul imunitar în sezonul rece


O știm (și resimțim!) din plin: toamna și iarna, sistemul nostru imunitar are de suferit. Răceala și gripa ne “vizitează” mai des în lunile reci, așa că e cazul să ne mobilizăm și să-i dăm o mână de ajutor imunității.

Nu medicamentele sunt soluția, în primă instanță, ci să suplimentăm prin alimentație cantitatea de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa în parametri normali. Iar pentru aceasta, ceaiurile ne sunt de un real folos, mai ales că în zilele reci simțim nevoia să bem lichide calde.

Apelează, așadar, la aceste 5 ceaiuri, care contribuie din plin la întărirea sistemului imunitar:

 

# Ceai de mușetel

Recunoscut din vremuri străvechi pentru efectele lui calmante, se pare că ceaiul de mușețel este benefic și pentru sistemul imunitar. Compușii chimici pe care îi conține stimulează producția acelor celule albe care distrug bacteriile și virușii. Este perfect dacă îl bei cu 30 de minute înainte de culcare, deoarece, spre deosebire de majoritatea ceaiurilor, nu conține cofeină.

 

# Ceai de busuioc

Are efecte benefice în cazul sinuzitelor, tusei și bronșitelor, susținând sistemul imunitar în lupta cu gripa, guturaiul, răceala și bolile infecțioase. De asemenea, combate anxietatea, insomnia și migrenele pe care le resimțim din plin la schimbarea anotimpurilor.

 

# Ceai de ginseng

La fel ca ceaiul de mușețel, ceaiul de ginseng crește producția de celule albe, dar și de interferon, o proteină cu efect de reglare și stimulare a sistemului imunitar.

 

# Ceai de măceșe

Deoarece este bogat în vitamina C, ceaiul de măceșe e un excelent aliat al sistemului imunitar. Consumul regulat te protejează de infecții bacteriene și virale și ajută organismul să depășească stările de stres și oboseală.

 

# Ceai de ghimbir

Cu gust ușor picant, ceaiul de ghimbir conține un nivel ridicat de antioxidanți, care susțin imunitatea, precum și compuși care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii.

Pentru a te bucura de toate beneficiile acestor ceaiuri, alege să le prepari direct din plante. Iar pentru a savura la maxim ceaiul tău zilnic, vino la Pepco Shopping City Piatra-Neamț să îți alegi “ustensilele” preferate:

5 ceaiuri care îți ajută sistemul imunitar în sezonul rece

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.