Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna cartofului la Palatul Brukenthal din Avrig!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna cartofului la Palatul Brukenthal din Avrig! Share Săptămâna cartofului la Palatul Brukenthal din Avrig!


Sibienii și turiștii iubitori de gastronomie sunt așteptați în perioada 14 – 22 octombrie 2017 la ”Săptămâna cartofului”, o adevărată sărbătoare culinară dedicată cartofului, care va avea loc la Palatul Brukenthal din Avrig, supranumit și Edenul Transilvaniei.

Cartoful nu este sărbătorit din întâmplare în acest mic orășel din apropierea Sibiului. ”Acum mai bine de 200 de ani, Baronul Brukenthal a plantat primii cartofi din Transilvania chiar aici, în grădina palatului. El a promovat la Avrig cultivarea cartofului urmărind să îmbunătățească viața de zi cu zi a oamenilor. În săptămâna 14 – 22 octombrie, vă invităm să degutați un meniu pe bază de cartofi, mai altfel decât îl găsiți în clasicele restaurante de pe la noi. Nu suntem renumiți doar pentru frumusețea palatului și a împrejurimilor, ci și pentru răsfățul culinar cu care ne întâmpinăm vizitatorii”, susțin organizatorii evenimentului.

Meniul include diverse specialități pe bază de cartofi. Puteți savura o supă cremă de cartofi cu hrean, cartofi umpluți cu creme fresh și varză de Bruxelles cu friptură de rață, gnocchi în sos de gorgonzola cu spanac de toamnă și file de somon, găluște din cartofi cu varză roșie călită și pulpă de rață cu mere coapte sau deserturi delicioase: clătite din cartofi cu piure din mere și găluște din cartofi cu prune.

Chiar dacă întreg meniul este gândit în jurul unei legume indispensabile în bucătăria oricărei gospodine – cartoful, preparatele pe care le veți regăsi aici vă vor suprinde prin originalitate și creativitate. Dacă vă e teamă că o vizită la ”Săptămâna cartofului” s-ar putea încheia cu câteva kilograme în plus, e bine de știut că Palatul Brukenthal deține unul dintre cele mai frumoase parcuri, organizat în terase care coboară spre lunca Oltului, locul perfect pentru o plimbare în natură după o masă copioasă.

Palatul Brukenthal din Avrig duce mai departe tradiția cartofului printr-o săptămâna dedicată acestui super aliment. Meniul complet și prețurile preparatelor sunt disponibile pe paginile de facebook: Edenul.Transilvaniei și saptamanacartofului, iar mai multe informații despre eveniment și locație puteți afla la numărul de telefon 0726.234.417 sau la adresa de email: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.