Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | Toamna în oraș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | Toamna în oraș Share Salut București | Toamna în oraș


La nivel personal, toamna este cel mai frumos anotimp. Vremea e minunată (în ciuda furtunilor supraestimate de autoritățile incompetente) și prețurile vacanțelor scad vertiginous.

Mai mult decât atât, orașul se trezește din letargia generată de caniculă și de înjumătățirea populației specifice verii. Iar asta se simte nu doar în aglomerația din mall-uri și din zumzetul campusurilor studențești, ci mai ales din oferta culturală ce capătă proporții demne de o capitală europeană.

Stagiunile teatrelor prin viață, festivalurile sunt la fel de bogate ca piețele de legume și fructe. Explore Dance Festival merge până la jumătatea lui octombrie cu o mulțime de chestii interesante (multe cu intrare liberă), în timp ce Bucharest Fringe propune a șaptea ediție a Maratonului Teatrului Independent pe diverse scene până pe 8 octombrie.

Tocmai a început Docuart (festival dedicat filmului documentar românesc) și ține până pe 1 octombrie, iar cel mai important festival international de fotografie, Bucharest Photofest, e activ până pe 8 octombrie.

Din fericire, nici cu muzica nu stăm rău în toamna asta. Clubul Control se menține în avangardă cu concerte importante în fiecare saptamână, în timp ce alte concerte importante vă așteaptă în alte locuri.

Reperele toamnei sunt Mircea Tiberian la ARCUB (5 octombrie), Hiromi Duet  la Ateneul Român (21 octombrie), Anathema la Arenele Romane (24 octombrie) sau Ara Malikian la Sala Palatului (7 noiembrie), dar puteți lua în considerare și marile evenimente muzicale ce nu au loc în București: Sting de la Cluj, plus Timișoara Jazz Festival și Mozaic Jazz Festival la Sibiu. Doar să puteți alege!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.