Rețetă oferită de Beneka.
A trecut și echinocțiul, am schimbat și geaca, gata, oficial e toamnă! Și toamna se numără bobocii, sau castanele, sau ce ai prin preajmă. Culorile aurii încep să își facă apariția peste tot în jurul tău, începând din parc și până în cămara și farfuria ta. Și așa cum nu e iarnă fără zăpadă, așa nu poate fi nici toamnă fără dovleac. E grăsun și dodoloț și deja îți face cu ochiul în piețe, prin urmare e timpul să treci la treabă! Varianta simplă e să îl coci în cuptor și să ronțăi la el cu plăcere, la un film bun. Varianta mai complexă, dar deloc complicată, e să îl încorporezi într-un preparat șmecher, cum ar fi o plăcintă. O plăcintă caldă și aromată, în armonie cu mirosul toamnei din parc și cu ploaia pe care o asculți la geam.
Ingrediente pentru 8 porții:
½ dovleac mare și frumos
300g telemea
1 pachet aluat pentru plăcintă
3 ouă
1 linguriță chimen măcinat
2 lingurițe ulei de măsline
1/2 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță cuișoare măcinate
Mod de preparare:
Curățăm dovleacul de coajă și îl dăm pe răzătoarea mare. Tot pe răzătoare dăm și telemeaua, după care le facem cunoștință într-un castron măricel. Condimentăm apoi cu piper, chimen și praf de cuișoare după gust. Întindem cu făcălețul aluatul în strat decent și subțirel și îl ungem cu ulei, cu ajutorul unei pensule de gătit. Întindem umplutura uniform și apoi rulăm aluatul din două părți, spre mijloc. Îl îndoim în așa fel încât să încapă în vasul nostru de ceramică, în care am pus hârtie de copt, și îl ungem cu gălbenuș de ou sau cu ulei. Coacem plăcinta la 180 grade C, cam 45 minute, o lăsăm să se răcească și o savurăm cu ardoare. Poftă mare!
➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition