Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Până unde merge libertatea de exprimare?” de Tudor St. Popa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Până unde merge libertatea de exprimare?” de Tudor St. Popa Share ”Până unde merge libertatea de exprimare?” de Tudor St. Popa


Mă deranjează enorm de mult faptul că moderatorii site-urilor presei locale nu iau taurul de coarne ca să rezolve o dată pentru totdeauna problema comentatorilor anonimi care altceva decât să înjure şi să atace alte persoane par să nu ştie.

Articole aparent neutre, unele chiar pozitive, devin în comentarii o troacă de porci care, mie unul, îmi lasă un gust amar. Munca depusă de jurnalist păleşte în fața zecilor de înjurături fie ele adresate chiar jurnalistului, subiectului din articol ori, pur şi simplu, oltenilor.

Pe vremea când administram mai cu talent blogul meu, eram un mic dictator atunci când aprobam sau respingeam un comentariu. Orice atac la persoană, înjurătură sau acuză adusă fără dovezi nu vedea lumina internetului nici cât să primească un like.

Îngrădirea liberei exprimări? Nu!

Pur şi simplu păstram curățenia şi bunul simț. Aşa cum nu primesc în propria casă un străin care îmi produce disconfort, la fel nu mi se pare normal să îl accept pe blogul meu. Aşa cum, atunci când un invitat mă înjură şi mă atacă, îl scot repede afară din casă, la fel de repede îl “lichidez” şi online, ştergându-i comentariile grosolane de pe blogul meu.

Aşa ar trebui să procedeze şi cei din presă. Nu trebuie să acceptăm orice mizerie doar în numele unei legi prost înțeleasă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.