Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Mihai Leu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Mihai Leu Share Interviu cu Mihai Leu


Zile și Nopți a vorbit cu Mihai Leu, fost campion mondial WBO de box și campion național de raliuri în 2003, despre ediția din acest an a Raliului Sibiului UniCredit Leasing.

 

”Raliul Sibiului UniCredit Leasing va fi în top 3 cele mai bune etape din 2017!”

 

Ce așteptări aveți de la etapa sibiană care va încheia actualul sezon de raliuri?

Experiența clubului ”Aria pentru Sport” în organizarea evenimentelor sportive s-a văzut încă de anul trecut, chiar dacă erau un domeniu nou pentru ei. Raliul Sibiului din 2016, chiar dacă a fost organizat pe ultimii metri, a fost un raliu bun, dar anul acesta sunt convins că va fi și mai reușit. Aici s-a format o echipă extraordinară, cu mulți oameni sufletiști, care sunt mereu în priză pentru organizarea raliului. Din acest motiv, sunt convins că raliul va fi în top 3 cele mai bune etape din 2017.

Care este miza finalei în acest an?

Acest raliu va decide titlul național absolut și țin să precizez că, deși ne avantajează acest lucru, noi nu am avut nimic de-a face cu deciziile federale recente, care au prelungit suspansul în campionat. Mulți vor participa chiar dacă și-au asigurat deja pozițiile în clasamentele finale, căci este un raliu foarte frumos, cu probe pe gustul piloților. Va fi superspeciala de sâmbătă, unde voi participa și eu. Veți putea susține și echipajele sibiene, printre care se numără Rareș Tomiță, care va merge cu siguranță foarte tare. În Sibiu sunt piloți foarte buni, precum Jean Tatu, care domină la grupa sa.

Care sunt șansele celor doi pretendenți la titlu și cine ar putea livra o surpriză la Sibiu?

Titlul se dispută între Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan. Sunt prieten cu amândoi, ne cunoaștem de peste 20 de ani. Din punctul meu de vedere, favorit este Bogdan, chiar dacă are nevoie de un loc 5 pentru a deveni campion. După câte-l cunosc, știu că va merge tare, în încercarea de a câștiga raliul. Cred că va fi o dispută foarte strânsă între el și ”Giri”. Surpriza acestei ediții de campionat, pentru mine, este Vali Porcișteanu, care merge pe un Mitsubishi Evo IX, ce nu se compară cu R5-urile. Este pe locul 3 în campionat și asta spune mult despre stilul lui de pilotaj. Porcișteanu a ales să vină la Raliul Sibiului UniCredit Leasing chiar dacă are locul asigurat în clasamentul general, pentru că știe că va fi un eveniment foarte frumos.

Sper să câștige cel mai bun și vă aștept pe toți la raliu!

Interviu realizat de Ștefan Dobre

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.