Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recenzia pe bune | SimBIOsi, Florența

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzia pe bune | SimBIOsi, Florența Share Recenzia pe bune | SimBIOsi, Florența


Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Clasă italiană (de neratat!)

Călătorul ajuns în Florența (Firenze, pe numele lui original) are la dispoziție, atunci când foamea îl ajunge din urmă (da, ți se face foame chiar și în cel mai frumos oraș din lume… sau unul dintre ele, oricum), o gramadă de variante mai mult sau mai puțin reușite. Și fiindcă zonele de mare interes turistic sunt mereu pline de locuri incredibil de faine, dar și de multe altele ce trebuie ocolite, mi-am zis că n-ar fi rău să vă prezint unul dintre cele mai speciale locuri în care am mâncat vreodată în Italia (și am mâncat ceva pe acolo!).

Așadar, după ce ați amețit bine alergând cu aparatul foto de gât între Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio, La Galleria degli Uffizi, Ponte Vecchio și Palazzo Pitti, dacă n-ați fugit din inima centrului urcați puțin din piața Domului pe Via dei Ginori și veți găsi, pe dreapta, două cârciumioare vecine, reunite sub brandul SimBIOsi – o pizzerie și un restaurant de paste și alte bunătățuri… Primul lucru care vă va atrage atenția va fi excelenta combinație de culori pastelate și lumini din interior, plus decorurile foarte inspirate – tablouri, obiecte vechi de bucătărie, rafturile cu vinuri etc. Am mers de două ori acolo, ca să bifăm ambele restaurante, iar experiențele avute au fost dintre cele mai speciale. După cum sugerează și literele evidențiate din nume, locul e specializat în rețete tradiționale adevărate, cu paste și blat făcute în casă și ingrediente bio (orice ar însemna asta). După spusele lor, au contracte ferme cu grădinari și alți producători locali ce livrează zilnic toate cele necesare. Cum ar spune pescarul ce gătește captura direct pe punte, mai proaspăt nu se poate.

Chef-ii tineri care se produceau în bucătăria din mijlocul restaurantului, gesturi elegante, firești, specifice omului pasionat. Aperitive cu aer de picturi a la Kandinsky, paste cremoase făcute în casă cu câteva ore mai devreme, mirosul de brânzeturi proaspăt rase, ciuperci scumpe, plus vinuri care să însoțească toate bucatele, iată imaginea unui restaurant care se distinge, chiar și pentru un ochi neformat, de celelalte sute din centrul Florenței. Pizzeria vine cu oferte vegane în zilele de joi, în timp ce miercurea e rezervată aluaturilor speciale. Deserturile par și ele desprinse dintr-un album de artă, astfel că cina se transformă automat într-o altă vizită culturală. Cum spuneam și în titlu, de neratat!

PS – cea mai bună lasagna al ragu pe care am mâncat-o vreodată…

Cele două restaurante SimBIOsi se află la adresa Via de’ Ginori la numărul 56/R, cum urcați din Piața Domului, pe partea dreaptă.

Servirea este impecabilă, iar prețurile pentru o cină în doi (cu câte un fel de mâncare și câte un pahar de vin) se învârt pe la 30-35 de euro, fără desert.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.