Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq Share Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq


Un eveniment inedit pentru toţi fanii muzicii care rezonează cu sunetele de origine medievală va avea loc în această toamnă. Compozitorul şi virtuosul instrumentist Guilhelm Desq, de origine franceză, va susţine un concert live la Clubul Țăranului, pe data de 25 noiembrie, de la ora 21.00 (open doors 20.30).

Instrumentul Hurdy-Gurdy (Drehleier în germană, Vielle a roué în franceză, viela cu roată în română) este atestat pentru prima dată în secolul XII. Guilhem Desq va cânta la o variantă unică, mai exact un hurdy gurdy electric, descris de Societatea instrumentelor rare şi stranii drept un „cranked synthesizer of the Renaissance”.

Desq este un trubadur urban contemporan, ce călătoreşte prin toată Franţa şi pe la multiple festivaluri, încântând publicul cu melodiile sale unice. Cântă solo sau împreună cu trupa sa, Arcane Alchemists, iar din dorinţa sa pentru experimente muzicale au rezultat  multiple colaborări cu artişti din diverse genuri. Sunetul său unic poate fi regăsit de asemenea şi în câteva soundtrack-uri de film.

Compoziţiile lui Desq sunt comparate cu muzica levantină amestecată cu punk contemporan. Câteva dintre compoziţii vor fi incluse pe primul său album solo, ce urmează să fie lansat în toamna lui 2017.
Guilhem Desq se inspiră din tradiţia hurdy gurdy autentică, cât şi din muzica contemporană, iar rezultatul este o improvizaţie magică, care conduce publicul într-un univers necunoscut, unde locurile, timpul şi emoţiile sunt amestecate pentru a forma un nou cadru musical îndrăzneţ.

În seara zilei de 25 noiembrie, începând cu ora 21:00, Desq ne-a invitat să experimentăm această emoţie la Clubul Taranului şi să pornim într-o călătorie în altă dimensiune cu câteva rotaţii ale manivelei instrumentului său unic.

Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.