Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Sibiu de po…ezie” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Sibiu de po…ezie” de Marian Coman Share ”Sibiu de po…ezie” de Marian Coman


De multe ori, Sibiul ne oferă lucruri excepționale, care, însă, nu au parte de atenția pe care o merită. E adevărat, nu ocupă piețe, nu beneficiază de finanțări cu multe zerouri, nu sunt anunțate de bannere agățate prin oraș. Unul dintre acestea este Festivalul Internațional de Poezie, organizat de Revista Transilvania.

Este la ediția a V-a (chiar dacă poate suna surprinzător pentru mulți), iar numele invitațiilor pe care i-a avut îl face, probabil, să fie cel mai important festival de gen din țară. Și cu toate astea, discreția cu au fost primiți cei mai importanți poeți contemporani, fie că vin din SUA, Rusia, Spania sau din țară, este ușor dezamăgitoare.

Poezia, veți zice, este arta unei elite culturale, este dificilă iar asta explică reticența publicului. Da, câteodată așa stau lucrurile, dar, de cele mai multe ori, avem de-a face cu un mit, precum acela că toți scriitorii care merită să fie citiți sunt morți și apar prin manuale.

Ingenue, revoltate, cinice, triste sau pline de ironie, autentice: așa sunt poemele de azi, precum mesajele de pe pancartele din iarna asta, despre care Radu Vancu, unul dintre cei care organizează festivalul, spunea că sunt poezie curată.

În 21-23 septembrie este ediția din acest an, cu 30 de poeți din 15 țări/3 continente și ar trebui să devină un reper orașului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.